СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVIII, брой 1, 2021

ROFIX KREATIV ВДЪХНОВЕНИЕ ОТ МАЗИЛКА

Радостта да виждаш и да разбираш е най-прекрасният дар на природата! - Алберт Айнщайн

ROFIX KREATIV ВДЪХНОВЕНИЕ ОТ МАЗИЛКА

Да излезеш извън зададените строителни рамки, за да покриеш високите креативни стандарти – това е модерната архитектура. Благодарение на чисто физическия досег до повърхностите - релефни или фини, декорацията и структурите играят важна роля в съвременното творчество и така дори фасадите се превръщат в експресивни произведения на изкуството.

Новата линия RÖFIX KREATIV прави възможно изразяването чрез динамична структурна мазилка, постигайки желания ефект по фасадата и по други външни повърхности. Тясната граница между живопис и скулптура става ясно видима, създавайки усещането за триизмерност.

RÖFIX KREATIV не е продуктова линия в класическия смисъл на думата, а широка гама от почти неограничени ефекти и декоративни повърхности за вън, в съответствие с творческата визия за фасада на проектанта. Разнообразните специални комбинации от RÖFIX продукти и различните методи на полагане, предлагат неизчерпаем набор от възможности, удовлетворяващи специфичните креативни потребности на клиента. Това ги прави изключително подходящи за проектирането на всички видове фасади, както и за приложение при топлоизолационните системи.

От класическите структури, драскани или влачена, до съвременните комбинации, при които се използва светлинния ефект на стъклото или метала, RÖFIX KREATIV решенията осигуряват гарантирано ефектно и напълно ефективно изпълнение в областта на външните фасади.

Сградата се превръща в нещо толкова специално, благодарение на фасада с послание и дух, която определено повлиява на околната архитектурна среда. Постигнатият ефект може да варира в зависимост от използваната техника на полагане или от майсторските умения на изпълнителя. Приложеният при структурирането и обработката на продуктите метод от линията RÖFIX KREATIV, създава винаги уникален, смесен, но никога същия краен ефект. Това е характеристика, която подчертава уникалността на RÖFIX KREATIV и зависи от вида и начина на обработка. Ето защо, преди креативният майстор да започне работа по фасадата, се препоръчва да си направи пробни повърхности.

Подготовката на основата също е важен фактор. Тя трябва да бъде суха, достатъчно добре втвърдила, чиста и обезпрашена, разномерна, да не е замръзнала, равна, достатъчно груба и здрава, както и без наличие на изцветявания и разделителни средства. Тук на помощ идват и Техническите карти на продуктите на RÖFIX.

Всички процеси на обработка са възможни да се случат върху RÖFIX енергийно ефективни фасадни системи с изолационни плочи от EPS или вата. Основна роля тук играят широката гама от зърнометрии и доказани качества на пастьозни или сухи завършващи мазилки като RÖFIX SiSi-Putz, RÖFIX DECORPutz, RÖFIX 713, които позволяват на архитекта, проектанта или на майстора да развихри въображението си. Богатият RÖFIX Цветови каталог и иновативни разработки на бои и покрития допринасят за крайното внушение чрез играта на цветове и светлосенки.РЬОФИКС