СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVIII, брой 1, 2021

Европейската пожарозащитна плъзгаща се врата NovoSlide Industry от Novoferm

Европейската пожарозащитна плъзгаща се врата NovoSlide Industry от Novoferm

Подземните гаражи, многоетажните паркинги или други подобни сгради изискват специални врати. Причините за това са много, като изискванията за безопасност играят особено важна роля. Пожарозащитните плъзгащи се врати разделят сградата на отделни пожарни зони. Вратата NovoSlide Industry изпълнява тази задача изключително добре поради лесния си монтаж и отличните си пожарозащитни и димозащитни свойства.

NovoSlide Industry на Novoferm е пожарозащитна плъзгаща се врата, която съответства на всички стандартни времеви класове - от EI2 30, EI2 60 и EI2 90 до EI2 120. Вратата може безопасно да се използва в цяла Европа, тъй като има СЕ маркировка.

Пожарозащитната плъзгаща се врата на Novoferm не само предлага множество възможности по отношение на това къде може да се използва, но също така ще ви впечатли със своята надеждност, добавени екстри и цяла гама от налични опции по отношение на размери, оборудване и монтаж.

Novoferm предлага NovoSlide Industry като еднокрила или двукрила врата с макс. размери 8500 х 6000 мм. Заради тези големи размери, Novoferm придава особено голямо значение на лесния монтаж и лекия ход на работа на тази система. Друга полезна опция на NovoSlide Industry е възможността за добавяне на проходна врата, която позволява лесно преминаване, когато плъзгащата врата е затворена.

NovoSlide Industry е проектирана да отговаря на всички обичайни типове монтаж и може да се адаптира към широк диапазон от различни изисквания на сградата, благодарение на разнообразието от налични опции за оборудване.

Вратата впечатлява и с цялостната си визия. Характеристики като гладката повърхност и скритите връзки между панелите на плъзгащата се врата се комбинират с безфалцовия дизайн на капака на релсите и противотежестите, за да се създаде привлекателен външен вид и еднородна визия.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини