СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVIII, брой 1, 2021

Изцяло новият формат на конкурса DIBLA DESIGN AWARDS 2020 бе очаквано успешен

Изцяло новият формат на конкурса DIBLA DESIGN AWARDS 2020 бе очаквано успешен

Най-значимото събитие в сферата на интериорния и продуктов дизайн у нас - DIBLA DESIGN AWARDS 2020 протече по уникален за сферата на интериорния дизайн у нас начин. Онлайн събитието предизвика безпрецедентен голям интерес от страна на участници, партньори и зрители.

Юбилейното пето издание на конкурса представи най-успешните интериорни дизайнери в България. Усилията на Dibla превърнаха DIBLA DESIGN AWARDS 2020 в неповторимо преживяване, до което се докоснаха многократно повече хора в сравнение с предишните издания на конкурса. Ако не сте успяли да бъдете сред зрителите, наблюдавали онлайн стрийминга на Церемонията по награждаване – можете да го направите и сега – видеото е достъпно за всеки.

Имайки предвид, че мисията на Dibla винаги е била популяризиране на гилдията на интериорните дизайнери в България, DIBLA DESIGN AWARDS 2020 бе поредна голяма крачка в тази насока. Екипът на платформата отново показа, че интериорният дизайн у нас е от световна величина. Събитието позволи демонстрация на последните тенденции и новости в света на интериорния дизайн чрез поглед върху най-добрите реализирани проекти, изпълнени в страната през 2020-та година.

Събитието протече стегнато и включи презентация на журито, категориите, номинираните участници, както и лично награждаване на всички победители. На разположение за заинтересованите е и първото дигитално изложение в България за интериорни продукти, а от всеки щанд могат да бъдат изтеглени – материали и каталози. Водещият Костадин Крантев, познат на зрителите от предишните издания на конкурса, бе подпомаган от небезизвестната Натали Трифонова.

Родните интериорни дизайнери имаха честта да бъдат оценявани от авторитетно международно жури, съставено от световноизвестни специалисти като Изабел Пинтадо, Симоне Савиоли, Виторио Де Батисти Беси, Хасегава Аой, Атила Верес и други доказани в бранша водещи професионалисти.

Редица именити дизайнери за пореден пък показаха своите умения в многобройните категории на конкурса. Наградата за „Профил на годината“ отиде при SYNERGY DESIGN, а най-високото отличие в сферата на дизайна у нас – наградата „Дизайнер на годината“ бе заслужено от студиото Cityscape Architects.

Fimera Design Studio бяха отличени за работата им в категорията „Апартамент“. В категорията „Фамилна къща“ статуетката грабна TANNE design studio. Йордан Ганевски стана победител в категорията „Ресторант“, а в категорията „Bar&Dinner” победители са KALA DESIGN STUDIO. Cache atelier спечелиха наградата за „Офис и работна среда“, а Cityscape Architects бяха отличени за най-добър проект в категория „Магазин и изложбена площ“. Генчо Радев заслужено спечели приза за „Хотел“, а Adimari Studio станаха победители в раздел „Спа и фитнес“.

Екипът на Dibla подготвя редица новости в бранша - предстои пълно обновяване на Платформата, което ще даде много нови възможности на интериорните проектанти да се представят пред потребители в страната и... чужбина. Очаква се обновяване на условията за кандидатстване в Dibla Design Awards, които ще дават възможност на кандидатите да наблюдават потенциалните си конкуренти в реално време още днес, за да се подготвят стратегически за желаната от тях категория. Годината тепърва започва – следете уебстраницата на платформата, за актуална информация и новини – предстоят много нови неща от Dibla и Dibla Design Awards скоро.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини