СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVIII, брой 1, 2021

Професионални лепила за паркетни настилки от Soudal

Професионални лепила за паркетни настилки от Soudal

Съобразявайки се с изискванията на професионалистите и последните тенденции при монтажа, Soudal добави към потфолиото си гама от професионални лепила за паркетни настилки.

Първият, от двата най-иновативни продукта, е универсалното паркетно лепило без разтворители SMX-30PLUS. Лепилото е на основата на SMX – полимери, готово за употреба и лесно за нанасяне. Времето от 40мин. за формиране на външен слой и 15мин. отворено време за корекции на настилката са гаранция за клиента, че ще получи желания резултат. Качествата, които то притежава – еластичност, без съдържание на вода и разтворители го прави подходящо за вътрешна употреба при залепването на всички видове дървени повърхности - твърди, шлайфани, дървени дъски с ширина до 18см, дървени блокчета и ламинати. Подходящо за употреба върху порьозни и непорьозни повърхности като мозайки, анхидрит, бетон, замазки, дърво, ПДЧ и OSB плоскости, включително подове с подово отопление. Огромно предимство на продукта е неговата опаковка – лепилото е пакетирано в алуминиев плик от 6кг. Опаковката запазва неговите качества непроменени и е гаранция за монтажника, че ще използва точно толкова лепило, колкото му трябва.

За разлика от първото, следващото лепило е двукомпонентно - паркетното лепило на Soudal 2PU-18Р е без вода и разтворители, на полиуретанова основа и е подходящо за залепване на всички видове дървени подове, включително екзотични и крехки дърва. Лесно за нанасяне, има дълго отворено време и образува гъвкава връзка. Има много добра сила на залепване към порьозни и непорьозни материали, като бетон, замазки, керамични плочки, каменни подове, ПДЧ, метални листове и големи панели. Подходящо за места с подово отопление. Устойчивостта на гъбички и бактерии гарантира дълготайност и здравина на връзката.РекламаПрелисти броя

още в рубриката

Новини

реклама