СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVIII, брой 1, 2021

Нетера предлага на строителния бизнес гъвкави технологични решения

Нетера предлага на строителния бизнес гъвкави технологични решения

Компанията е на пазара от 25 години и разполага с 4 собствени центрове за данни. През 2021 г. тя разширява капацитета им, за да гарантира първокласна колокация, надеждна и сигурна свързаност, по-ниски разходи за охлаждане, възможност за наемане на апаратура и сървъри и тяхната дистанционна поддръжка от професионален екип 24/7.

До края на годината Нетера ще има нов център за данни в София – SDC 2, намиращ се непосредствено до SDC 1. SDC Столник, разположен на 25 км от летище София, също многократно увеличава капацитета си с оборудването на нови зали.

Друго предпочитано място за непрекъсваеми IT услуги е SDC Русе. Той е основна точка на присъствие на BFOR (Bulgarian Fiber Optics Route) - най-краткият маршрут между Румъния и Турция.

Чрез тези центрове за данни и вече изградената глобална мрежа в над 35 държави, Нетера предоставя широко портфолио от услуги: международна свързаност и връзка с едни от най-големите оператори и създатели на съдържание в света.

Строителните фирми често наемат сървъри от Нетера. Така избягват инвестиции в скъпо оборудване и разчитат на дистанционна поддръжка с видео връзка. На тях могат да използват и собствен софтуер. Други компании от бранша ни се доверяват за изграждане на частни мрежи, бекъп услуги, защита от DDoS атаки.

За дружества, които имат автопаркове, камиони, селскостопанска и земеделска техника, от голяма полза е онлайн платформата за GPS проследяване на превозни средства Нетфлийт. Тя следи в реално време над 50 показателя и отчита тол такси.

Телекомът осигурява още и сателитен интернет, спътникови услуги, IPTV платформа, разпространение на аудио-видео съдържание. Нетера е дистрибутор на глобалната платформа за обмен на данни NetIX.РекламаПрелисти броя

още в рубриката

Новини

реклама