СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVIII, брой 1, 2021

Новите системи за парапети на ЕТЕМ

Новите системи за парапети на ЕТЕМ

Системите EB46, EB49, EB50 и EB62 са перфектна комбинация от функционалност и естетика.

Монтирането на модерните парапетни системи определено е най-лесният начин да се внесе финес във всяка една сграда. Новите системи, които ETEM предлага, са разработени, за да отговорят на най-смелите дизайнерски очаквания и да придадат на всеки проект впечатление за лекота и безтегловност.

EB46, EB49, EB50 и EB62 са новата гама парапетни системи на ETEM. Всички те са без рамки, запазвайки идеална видимост на всеки един елемент от дизайна на пространството. Всяко от решенията се състои от стъклен панел и алуминиева основа за неговото поддържане. Най-голямото предимство на предлаганите от ЕТЕМ парапети, е че те не изискват използването на допълнителна вертикална или хоризонтална опора. Стъкленият панел на системата действа като носещ елемент, а не само като неин пълнеж. Алуминиевата основа може да бъде напълно невидима, тъй като позволява да бъде вградена в пода, а резултатът е пълно и естетическо изравняване с него. В същото време стъкленият панел на системата предлага на обитателите безпрепятствена гледка и пряка видимост – без излишни елементи и профили.

Системата EB46 се характеризира със следните параметри: ширина на основата 46mm; дебелина на стъкления пълнеж 17.5 mm & 21.5 mm. Системата се инсталира в пода.

Системата EB49 се характеризира със следните параметри: ширина на основата 49mm; дебелина на стъкления пълнеж 13.5 mm & 17.5 mm. Системата се инсталира на или в пода.

Системата EB50 се характеризира със следните параметри: ширина на основата 50mm; дебелина на стъкления пълнеж 17.5 mm & 21.5 mm. Системата се инсталира на или в пода.

Системата EB62 се характеризира със следните параметри: ширина на основата 62mm; дебелина на стъкления пълнеж 13.5 mm & 17.5 mm. Системата се инсталира като парапет или подова основа със стъклен пълнеж с ниска височина.

Системите на ЕТЕМ за парапети се предлагат на пазара като пакет от различни профили, тъй като всеки продукт е проектиран с цел да осигури оригинални оптимални решения за различни приложения. Естеството на материалите (стъкло и алуминий) ги отличава като решения с голяма продължителност на живота и устойчиви на всякакви атмосферни условия.

Парапетните системи на ETEM могат да се комбинират с голямо разнообразие от материали, при условие, че могат да се деформират в рамките на безопасни граници, в зависимост от зададените спецификации или строителни разпоредби. Техният минималистичен и изчистен дизайн може да бъде интегриран във всеки архитектурен стил, било то класически, модерен или с индивидуални особености. Алуминиевият профил може да се монтира върху или в пода, което позволява избор на всякакъв материал за довършителни работи, като бетон, камък, керамични плочки и др. Различните цветови възможности на стъклените пълнежи предлагат безкрайни възможности за съчетаване спрямо архитектурните нужди на сградата. Изчистеният дизайн на стъклените парапети на ETEM може да бъде интегриран във всеки проект, придавайки елегантна нотка на съвременната архитектура и интериор.

Всичките системи са подходящи за жилищни проекти или пространства с ограничена концентрация на хора, докато EB46 и EB50 са идеални и за места, податливи на пренаселеност. В допълнение, парапетните системи могат да се инсталират както в закрити пространства, така и на открито. Тези опции позволяват системите на ETEM да бъдат използвани в широка гама проекти, както и в такива с високи естетически изисквания, като вили, кафенета, барове, ресторанти, хотели, офиси и т.н., тъй като предлагат пряка видимост и придават елегантен и луксозен щрих към всяко едно пространство.РекламаПрелисти броя

още в рубриката

Новини

реклама