СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVIII, брой 1, 2021

Предлагаме пълния цикъл от услуги, свързани с вертикален транспорт

Иван Михов, Мениджър продажби Пролифт ЕООД

Предлагаме пълния цикъл от услуги, свързани с вертикален транспорт

Пролифт предлага пълен цикъл от продукти и услуги, които обхващат вертикалния транспорт на хора и товари. Кои са новостите в продуктовото портфолио на фирмата?
Пролифт е компания с традиции във вертикалния транспорт на хора и товари. Повече от 30 години ние предлагаме на нашите Клиенти безопасни и надеждни асансьори, които се в унисон с новите трендове в световен мащаб.

Нашата най-нова разработка е за високоефективни и енергоспестяващи асансьори без машинно помещение, което значи, че за нашите Клиенти отпада отговорността да осигуряват допълнително помещение.

Смея да твърдя, че сме постигнали оптимално съотношение между качество, цена и експлоатационна надеждност в годините и то отвъд гаранционното обслужване.

Нашите асансьори и съоръжения за вертикален транспорт са проектирани и изпълнени да работят дълго след изтичането на гаранцията, като ние гарантираме тяхната надеждност с първокласно сервизно обслужване 24/7/365.

Бих желал да разкажа и за изцяло новия дизайн и принцип на проектиране на нашите кабини, които позволяват безброй много комбинации от цветове, като единственото „ограничение“ е въображението на Клиента.

Нашата premium серия кабини ELSA са изпълнени от закалено стъкло с цветово покритие, което предоставя възможността за индивидуализиране на всеки асансьор според дизайна на сградата и нейната визуална концепция. Нашите асансьори допълват и се вписват в микро климата на сградите, като изживяването за ползвателя е като flow на цялата архитектурна концепция, без фрагментирани елементи, а чиста визия и функционалност.

Стъклото е и един от най-добрите антибактериални материали, което косвено допълва функционалността на кабината - не просто красив елемент, но и смислена придадена стойност за нашите Киенти - красив, енергоефективен и безопасен асансьор.

Нашите асансьори, били те електрически или хидравлични, могат да превозват хора и товари с капацитет от 50 до 5000кг, като правилният избор е индивидуален за всеки Клиент и нуждите на съответната сграда, а нашата задача е да консултираме и съветваме така, че да предвидим нуждите и предизвикателствата на бъдещето, които нашият Клиент би искал да бъдат изпълнени от неговия асансьор.

Нашите продукти са разпознаваеми на Българския и Европейски пазари, като качеството на изработка и експлоатационна надеждност е константата в нашето производство, а визуалното изпълнение на кабината е изцяло в ръцете на нашите Клиенти.

Бих желал да добавя, не на последно място, че сме сертифицирани по система за управление на качеството ISO 9001:2015 и сме съоснователи на АПА - Българска асоциация на производителите нa асансьори, дългогодишен член на EFESME - Европейска федерация на малките и средни производители на асансьори и AHK Bulgarien - Германо-Българска индустриално-търговска камара.

В последната година пречистването на въздуха в кабините е от съществено значение. Как Пролифт отговаря на новите клиентски изисквания?
COVID е огромно предизвикателство за всички, а като ползвател и производител на асансьори за нас беше изключително важно да осигурим безопасността на пасажерите в асансьорната кабина.

Асансьорите са сред местата, които могат да се превърнат в огнище за развитие на вируси и бактерии поради тясното пространство, постоянния поток от хора и невъзможността за социална дистанция. Непрекъснатото използване на химични препарати за дезинфекция не винаги е препоръчително. Като надеждно и ефикасно решение за такива ситуации от години се използва UVC светлина, като един от най-ефективните методи за елиминиране на вируси, бактерии, плесени и спори.

С нашите партньори от Тех Индустри България - специалистите на българския пазар за решения за UVC дезинфекция, ние разработихме Pro Tech Air - вентилационен модул, който е специално конструиран за непрекъсната работа при присъствие на пасажери в асансьорната кабина.

Вентилационният UVC модул Pro Tech Air е изработен изцяло от неръждаема стомана, което оказва пряко влияние върху устойчивостта, като същевременно предотвратява образуването на т. нар. гнезда от бактерии, плесени и др. Затворената конструкция на модула осигурява безопасна експлоатация и предотвратява прякото облъчване с UVC- лъчи.

Вложените лампи и електроника са от утвърден немски производител, а Корпусът е изработен от неръждаема стомана с монтажни отвори, електроника съгласно IP68 и с тефлонова защита съгласно IFS и HACCP стандарт.

UVC лампите в Pro Tech Air имат над 12 000 часа очакван живот при непрекъсната работа, с ниски разходи за електроенергия. За разлика от масовите бактерицидни лампи, ние използваме технология без озон. Това е важно за присъствието на хора при непрекъснат режим на работа на модула. Нашият екип разполага с техника за замерване и наблюдение на лъчението и ефективността на UVC лампата, като по този начин гарантираме функционалността и ефективността на съоръжението.

Вентилационният UVC модул Pro Tech Air е универсално решение, което може да се монтира във всеки асансьор, без значение от марка и модел, като монтажът се извършва от квалифицирани асансьорни техници, което гарантира дългия експлоатационен живот на оборудването.

На какви следпродажбени услуги могат да разчитат вашите клиенти?
Ние предлагаме на нашите Клиенти пълния цикъл от услуги, свързани с вертикален транспорт. От проектирането на асансьора, през производството и монтажа до поддръжката и модернизацията.

Пролифт е разпознаваема сред професионалните инвеститорите и строители в България, което носи със себе си тежката отговорност, че с всеки следващ проект ние трябва да бъдем по-добри, по-иновативни, по-качествени и по-конкурентни. Да даваме повече стойност за Клиентите ни, но и без да допускаме компромиси в надеждността и дългият експлоатационен живот на асансьорите. Всичко това ни кара постоянно да оптимизираме и подобряваме процесите ни на производство, за да създаваме съоръжения, които са надеждни и не се развалят.

За нас всеки наш асансьор е дългосрочен проект, с който се обвързваме с първокласно сервизно обслужване 24/7/365. Според мен доверието e разменната монета в бизнеса и смятам отговорността, която ни гласуват нашите Клиенти, като Metro Cash and Carry, КЦМ, ГБС, МИГ Инженеринг, BA Glass, TM Инокс и много други, е най-добрата реклама и обратна информация от пазара.Реклама