СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVIII, брой 1, 2021

Предлагаме пълен и завършен пакет от продукти и услуги

Станислава Симеонова-Трайкова, съдружник и финансов директор Билд Техник ООД

Предлагаме пълен и завършен пакет от продукти и услуги

Уважаема г-жо Трайкова, бихте ли запознали читателите на списание СТРОИТЕЛИ с фирма Билд Техник?
Първоначалната идея за основна дейност на Билд Техник ООД беше извършване на вътрешни и външни ремонти. С течение на времето и при контактите ни с други колеги, дейността на фирмата беше изместена в малко по-различен сектор, а именно дистрибуция и монтаж на входни, интериорни и пожароустойчиви врати, и дограми, а в последствие към портфолиото се добави и дистрибуция на оборудване за бани. Така в края на м. януари 2019 г. фирма Билд Техник ООД стана официален представител за България и Република Сев. Македония на чешкия производител на секционни гаражни и индустриални врати TRIDO CZ. Почти веднага след сключването на договора, в началото на м. март 2019 г. , продуктите на TRIDO CZ бяха официално представени на българския пазар по време на изложението Архитектурна седмица. За дебютанти като нас, резултатът беше повече от успешен, защото почти веднага след изложението, бяхме поканени да участваме в предстоящи търгове за доставки на секционни врати. Огромен интерес беше проявен и от множество частни клиенти, поради новостите, които TRIDO CZ предлага на пазара на гаражни секционни врати. В края на 2019 г. с нас се свърза друга чешка фирма – RIHO CZ, дъщерна на RIHO International, The Netherlands, която произвежда висококачествено оборудване за бани, търсеща отговорен и доверен партньор в региона. До този момент, продуктите на RIHO са били продавани в България от различни дистрибутори, прекупувани от съседни държави, главно от Румъния. След проведените преговори, фирма Билд Техник ООД беше избрана също за официален представител на RIHO CZ за целия Балкански регион! Официалното представяне на продуктите на RIHO на нашия пазар беше в началото на м. февруари 2020 г., което любезно бе отразено и от сп. Строители. За огромно наше съжаление тогава започна тази невиждана пандемична криза, която буквално за една нощ срина всички наши усилия, които бяхме полагали през последната година и половина. Въпреки това, продължихме нашата активна маркетингова дейност, до колкото условията и въведените ограничения в страната ни позволяваха в това време.

Представете вашите партньори. На кои продукти и решения отдавате приоритетно значение за успешното Ви присъствие на пазара?
Освен официален представител на TRIDO CZ и RIHO CZ, в Билд Техник ООД създадохме много ползотворни партньорства с други фирми, производители и вносители на продукти, свързани с нашата дейност. Основната ни цел бе да предоставим на нашите клиенти пълен и завършен пакет от качествени продукти и услуги, с цел да елиминираме негативния ефект за тях от комуникации с множество доставчици.

Разбира се, основният ни фокус е върху популяризирането, развиването и трайното позициониране на пазара на нашите два основни бранда, а именно TRIDO – секционни гаражни и индустриални врати и RIHO – висококачествено оборудване за баня. Привилегията да бъдем официален и единствен представител на тези две марки е изключителна възможност, но и голяма отговорност. Смятаме, че българският пазар и клиенти имат правото да получат достъп до най-високо качество, и красив и функционален дизайн, каквито са продуктите на TRIDO и RIHO.

Какви са очакванията Ви за бъдещото развитие?
Строителният сектор в България е дългогодишен двигател на растежа на БВП и дори днес, в условията на пандемична криза, наблюдаваме неговата забележителна устойчивост. Въпреки това, пред нас все още предстои най-трудната част – да убедим клиентите и пазара, че предлагаме иновативни и висококачествени продукти и услуги, различни от масово предлаганите и познати такива до момента. Убедени сме, че нашите продукти – секционни гаражни и индустриални врати TRIDO и оборудване за бани RIHO, ще бъдат високо оценени от клиенти, инвеститори, дизайнери и архитекти, и те ще заемат своето заслужено място на пазара.Реклама