СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVIII, брой 1, 2021

В Технопанел клиентите ни откриват доверен партньор

Неделин Василев, Мениджър продажби, Технопанел ЕАД

В Технопанел клиентите ни откриват доверен партньор

Уважаеми г-н Василев, как бихте оценили изминалата година през погледа на фирма Технопанел?
Изминалата 2020 бе година, през която научихме много. Тя не оправда страховете ни, но осъзна грешките ни, научи ни да се фокусираме върху малките стъпки, които ежедневно правейки, ни доближават до целите ни. Извънредната ситуация в която бяхме и все още сме, коригира изцяло начина на правене на бизнес. Тук не говоря само за Технопанел а за бранша и икономиката като цяло. Новата действителност, изисква от нас да се променим, да адаптираме поведението си съобразно конюнктурата на пазара, но и ни предложи нови възможности. Въпреки трудностите, пред които бяхме изправени, успяхме да запазим пазарният си дял, производствения обем, а и разширихме търговския си екип. Предприехме и мащабна инвестиционна програма, свързана с нови производствени мощности, Интегрирана система за управление на процесите, иновативен подход в подбора на персонал и развитие на кадрите ни, на складовото стопанство и управлението на запасите на суровини и логистиката им. Използвахме кризисната ситуация за утвърждаване на позициите ни на пазара и подготовка за бъдещи още по-големи успехи. Осъзнахме грешките които сме направили и предприехме конкретни действия за подобряване на работата ни. Не изоставихме партньорите си, които като нас имаха трудни моменти през годината, затвърдихме усещането у нашите клиенти за доверен партньор в лицето на Технопанел. Като цяло, бих казал че изминалата 2020 бе трудна година за Технопанел, и за мен самия, но успяхме да извлечем поуките които ще ни помогнат да излезем още по-силни в периода на икономическо възстановяване.

Кои са обектите, които ще добавите като знакови в богатото портфолио от успешно реализирани от Технопанел?
Водещата позиция на Технопанел на българския пазар, като лидер в производството на стенни, фасадни и покривни сандвич панели, бе затвърдена със спечелването на няколко ключови обекта в страната сред които популярни хипермаркети, логистични и спортни бази. През 2020 беше открита и многофункционална спортна зала в гр. Варна, за която клиентът се спря на фасадни панели TFACE ST MW 100 и покривни панели TTOP 5 MW 100 с огнеустойчивост 60 min и клас по реакция на огън As1d0. С нашите панели бяха изградени два модерни логистични комплекса, единия разположен в гр. София между булевардите „Ботевградско шосе“ и „Владимир Вазов“, а другия върху 18дка терен в модерната индустриална зона на гр. Пловдив. Предстои ни и завършването на мащабен модерен хладилен склад на 2 км от сърцето на София.

Как бихте обобщили тенденциите в строителния пазар в България? Какви очаквания имате към 2021 година?
Аз смело се съмнявам в прогнозите на анализатори за икономическа криза през настоящата и последващите години. Напротив, считам че импулсът в строителния бранш, който наблюдаваме, ще бъде един от водещите фактори за икономическото възстановяване и растеж. Да, някои инвестиционни процеси претърпяха забавяне, но други се реализираха, интересът към нов тип проекти, към инвестиции в логистични бази, нов тип производства които предстоят да се реализират в страната са това което буди оптимизма ми за бъдещето на строителния бранш. Ние имаме ясна посока и цели, които сме си поставили. Предстои ни мащабно развитие в посока Инженеринг на проекти, внедряване на цялостни решения в посока Енергоефективност на проектите които се изпълняват с наши продукти и системи. Технопанел ще повиши с над 20% производствения си капацитет през 2021, посредством модернизациите които правим на производствените си линии, тенденциите, потвърждаващи се от постигнатите резултати през Януари и Февруари, са за значителен ръст в продажбите ни и присъствието на Българския и международен пазар. В заключение, искам да пожелая една успешна и здрава година на нашите клиенти и партньори, искам да ги уверя че както до сега, ще продължим да сме до тях и да ги подкрепяме в предизвикателствата пред които са изправени. В лицето на Технопанел ще стои все така довереният партньор в изграждането на бизнеса им, по-силен, по-можещ, уверен в лидерството си на пазара, в целите които сме си поставили и пътят за постигането им, който заедно ще извървим.Реклама