СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVIII, брой 2, 2021

Комфортен начин на живот за всички

Безбариерни прагове при прозорци, врати и плъзгащи системи Schüco

Комфортен начин на живот за всички

Планирането, проектирането и оборудването на помещения, осигурявайки лесен достъп, придобива все по-съществена роля за създаването на комфортни жилищни пространства. Фокусът не е само върху живущите с ограничена подвижност или увреждания, но и върху хората от всички възрасти на всеки етап от живота им. Като подвижни функционални конструктивни единици, прозорците и вратите са от особено значение, тъй като трябва да е възможно всички живущи да ги използват без ограничения. Безпрепятствените прагове при системите Schüco не само предлагат цялостен комфорт и удобство, но и позволяват на всеки да има независим достъп до сградите.

Прозоречни врати Schüco
Балконските врати на Schüco AWS са разработени, за да отговорят на всички изисквания по отношение на комфорт и дизайн. Вратата за прозоречните системи Schüco AWS без бариери може да бъде снабдена с нулев праг, който позволява безпрепятствен преход между помещенията. Прагът постига клас 6, най-високата класификация, определена от директивите на ift Rosenheim „Определяне и класифициране на капацитета за безпрепятствено преминаване на праговете (BA-01/1)“. Хората на инвалидни колички, малки деца и хора с помощни средства за ходене могат да прекрачат прага безопасно без никакви проблеми. Праговото уплътнение със забавено хидравлично спускане осигурява процес на затваряне без усилие, докато частите от обкова на Schüco в рамката на крилото позволяват лесно опериране (оперативни сили клас 2). Следните системи могат да бъдат проектирани с нулеви нива на прагове: алуминиеви профилни системи за прозорци и врати Schüco AWS 70.HI, AWS 75.SI + и AWS 90 SI + (основна дълбочина 70, 75 и 90 mm), както и PVC-U врати на прозоречните системи от серии Schüco LivIng и Schüco LivIng Alu Inside.

Входни врати Schüco
За да се даде възможност на всички живущи да имат лесен и независим достъп до сградите, входните врати трябва да бъдат безбариерно проектирани.

Системата за врати Schüco AD UP (универсална платформа за алуминиеви врати) отговаря на изискванията на DIN 18040 за безпрагов достъп в жилищни и търговски сгради. Ift насоката „Определяне и класифициране на капацитета за безпрепятствено преминаване на прагове“ (BA-01/1) също е изпълнена изцяло, постигайки възможно най-високата степен (клас 6). Освен това всички обичайни изисквания за една врата, като водонепропускливост и въздухопропускливост, са изпълнени по висок стандарт. Системата на вратите с безбариерен праг също предлага защита от влизане с взлом до RC 2. Допълнително интегрираното автоматично странично задвижване на вратата компенсира работните сили, за да улесни достъпа, без да се налага да управлявате вратата ръчно.

Плъзгащи системи Schüco
В допълнение към прозорците и вратите, плъзгащите системи също трябва да отговарят на специфични изисквания, за да бъдат лесни за използване от всички живущи, независимо дали имат проблеми с мобилността. Следователно безбариерните прагове и тук са необходимост. Schüco ASE 60 (алуминиева плъзгаща се система, 60 mm строителна дълбочина) и ASE 80. HI (алуминиева плъзгаща се система, висока изолация, 80 mm строителна дълбочина) алуминиево плъзгане с повдигане, както и пластмасовата система Schüco LivIngSlide плъзгане с повдигане отговарят на тези изисквания.

Безбариерният праг осигурява допълнително удобство за безпроблемен преход между вътрешното и външното пространство. Други стандартни изисквания като ефективна топлоизолация и устойчивост срещу влизане с взлом RC 2 могат лесно да се комбинират с безбариерния праг при алуминиевите и пластмасовите системи за плъзгане с повдигане.

Компанията АЛУКЬОНИГЩАЛ е лицензиран вносител на висококачествени профилни системи от алуминий, стомана и пластмаса за остъкляване на прозорци, врати, фасадни и покривни конструкции. Повече от 60 години компанията е партньор с SCHÜCO, световния лидер на пазара на алуминиеви и пластмасови профилни системи, и Jansen, специалист по стоманени профилни системи. Програмата й е насочена към най-високите изисквания в областта на строителството.АЛУКЬОНИГЩАЛ

София 1618, Околовръстен път 3
тел.:02/ 8171920


Реклама