СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVIII, брой 2, 2021

Независими от ел. контакт: новата SYS-PowerStation от Festool

Независими от ел. контакт: новата SYS-PowerStation от Festool

Представете си, че отивате на строителния обект без електрозахранване и имате ток за целия работен ден в здрав и съответно пригоден за работа на обект систейнер. Така можете да работите дори и да няма източник на ток на място. Не е фантазия, а действителност с новата SYS-PowerStation от Festool. С 1500 ват часа, постоянна мощност от 3680 вата и пикова мощност до 11 000 вата, преносимият акумулатор на енергия дава постоянно стабилно мрежово напрежение от 230 волта. Това означава: с циркулярния трион с теглещо подаване Kapex KS 60 и мобилна прахосмукачка могат да се извършат 560 подравняващи разреза за паркет. С шлайфа за стени и тавани с дълга дръжка Planex и свързана мобилна прахосмукачка, могат да се шлайфат цели 200 квадратни метра. Работете когато пожелаете, където пожелаете и с какъвто инструмент пожелаете. SYS-PowerStation слага край на досадното теглене на кабели и търсене на контакти и винаги дава ток докато сте в движение. Резултатът: електрическите машини, задвижвани от мрежата, се използват по-гъвкаво и мобилно. Новата SYS-PowerStation освен това е компактна и мобилна, тя съхранява до 1500 ват часа ток. Това отговаря на енергиен запас от 20 акумулаторни батерии.

Това е достатъчно енергия за цял работен ден без електрическа мрежа и прави напълно независим потребителя от класическите енергийни източници като контакт, разпределител на строителен ток или генератор. За разлика от последните, новата SYS-PowerStation печели точки с режим на работа без вредни емисии. Това означава, че при работата не възникват шумове и вредни за здравето и за околната среда отработени газове. Така SYS-PowerStation може да се използва безпроблемно и на закрито. Със SYS-PowerStation всеки свързан към мрежата инструмент ние превръщаме в акумулаторен. Дори машините с висока потребност от енергия, като например голям дърводелски циркуляр могат надеждно да се използват мобилно със SYS-PowerStation. Освен това има сравнително ниско тегло: SYS-PowerStation тежи само 16 килограма, т.е. 50 до 70 процента от сравнимите доставчици на енергия. Преносимият доставчик на енергия е в изключително компактен Systainer3 формат и е защитен от пръски вода (IP44) за стабилна употреба на строителния обект.

Мощност като от контакта
SYS-PowerStation предлага с трайните 3680 вата и краткосрочно до 11 000 вата достатъчно мощност за всички мрежови инструменти – дори за мобилни прахосмукачки, големи циркуляри и перфоратори. Комбинацията от висока мощност и голямо количество енергия, както и компактните размери и сравнително ниското тегло е уникална в световен мащаб. SYS-PowerStation е съвместима не само с всички кабелни електрически машини на Festool, но дава ток и на всички мрежово задвижвани електрически машини на другите производители. Тя ги захранва без пикове на мощността – точно като напълно нормален 230-волтов контакт. Времето на зареждане е 3,5 часа, за да се зареди напълно акумулаторната батерия. При това интелигентното управление на зареждането избира в зависимост от актуалната температура на клетките стратегията за зареждане. Това позволява максимално кратки времена за зареждане и същевременно предпазва акумулаторните клетки. Концепцията за използване на SYS-PowerStation е напълно съзнателно опростена и пригледна.

Пълен и сигурен сервиз
Разбира се, SYS-PowerStation е напълно осигурена с Festool Service. Включително пълен ремонт, безплатно – бърз, основен и абсолютно безплатен през първите три години. Всеобхватните гаранционни условия могат да се открият от началото на продажбите на уебсайта. Новата SYS-PowerStation ще е налична през от май 2021 г.Реклама