СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVIII, брой 2, 2021

Декоративна фасадна мазилка ADDI от Knauf България

Декоративна фасадна мазилка ADDI от Knauf България

Подборът на подходящи строителни материали е първото условие за добър резултат на всеки строителен обект. Най-голямото предимство на системите Knauf е правилният подбор от висококачествени компоненти. Свойствата на всички продукти се оценяват и гарантират с европейски професионални сертификати. Такъв например е издаденият сертификат от Европейската организация за техническо оценяване (EOTA) за продуктите, вложени в системите ТОП и Премиум за контактна фасада.

Въпросът коя е най-подходящата фасадна мазилка е важен и не е еднозначен - изборът трябва да бъде направен внимателно, с оценка на всички конкретни фактори. Фасадните мазилки придават на сградата естетичeски въздействащ облик, но имат съществено значение и за нейната енергийна ефективност. Изборът на фасадна мазилка трябва да бъде прецизно съобразен с компонентите на топлоизолационната система, положена на външните стени на сградата, като се отчитат особеностите на околната среда и микроклимата. Ето защо, за да се гарантират отлични дългосрочни резултати, фасадната мазилка трябва да има цял комплекс от свойства, които да отговорят на всички изисквания.

Knauf България представя на вниманието на своите клиенти декоративна фасадна мазилка ADDI – уникално съчетание на свойства, които са резултат на дългогодишен опит плюс авангардни иновации.

Декоративна фасадна мазилка ADDI е пример за най-висок клас съвременен екстериорен финиш. Съставът на мазилката се състои от дисперсна смола, силикон, специална смес от пълнители, вода, консерванти и пигменти.

ADDI е готова за употреба мазилка, обогатена със силикон. Предназначена е за системите контактни фасади с топлоизолационни плоскости от EPS или вата.

Декоративната мазилка ADDI позволява на стените да дишат, като пропуска водните пари отвътре навън. Притежава най-висок клас паропропускливост с обозначение V1.

Водата може да нанесе механични повреди върху фасадата, да създаде проблем с плесента и мухъла и по този начин да окаже съществено влияние върху качеството на обитаемата среда. Благодарение на своята високо технологична формула и добавянето на силикон във фасадната декоративна мазилка ADDI осигурява по-голямо водоотблъскване и същевременно пропуска свободно водните пари и въглеродния диоксид.

Неорганичните пигменти не се влия­ят от атмосферни условия, най-вече от UV лъчи, дъжд и сняг. Тяхното използване осигуря устойчивост на цвета на фасадната мазилка дълги години след нейното полагане.

Фасадната декоративна мазилка ADDI не трябва да се нанася при температури на въздуха и основата под +5°C и над +25°C. Също така е важно да не се нанася върху повърхности, които са затоплени.

Фасадната декоративна мазилка ADDI се произвежда в завода на Кнауф в Земун. Развитието и контролът на качеството се осъществява в сътрудничество с развойния център на Кнауф Германия, съответно качеството на продуктите отговаря на изискванията на европейските пазари.

Ето и един от референтните обекти в България, в който е използвана декоративната фасадна мазилка ADDI. Спа хотел „Мантар“ е разположен в сърцето на Югозапада, край минералните извори на с. Марикостиново.

Хотелът изпъква със своето модерно излъчване и предлага на своите посетители перфектно съчетание от лукс и хармония.РекламаПрелисти новия брой

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини

реклама

  • Сдружение Топливо