СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVIII, брой 2, 2021

Системи за комплексно управление на една сграда

Системи за комплексно управление на една сграда

Фирма „Умен Дом“ е основана през 2009 година, като отговор на все по-засилващото се търсене на решения за домашна и сградна автоматизация. За този период имаме над 60 реализирани обекта из страната. Oторизиран дилър е на американската компания Control4 – един от лидерите в системите за домашна и сградна автоматизация.

Фирмата предлага автоматизация на осветлението, централизирано локално или дистанционно управление, включително димиране на различни типове осветление. Автоматизация на HVAC (системите за отопление, охлаждане и вентилация). Автоматизация на мултимедията, което включва едновременно пускане, спиране и синхронизация на всички медийни у-ва само от едно дистанционно, телефон, таблет или компютър. Възможност за мултирум и фоново озвучаване. Интеграция на системите за гласов контрол Amazon Alexa и Google Home. Интуитивен потребителски интерфейс за управление, наличен на екрана на монитор, телевизор, телефон или таблет. Интегриране на охранителната система, системата за контрол на достъпа и IP камерите. Възможност за контрол от всяка точка на света. Възможност за създаване на различни типове сценарии за автоматизация, адаптирани към нуждите и желанията на клиента. Свързване на всички основни системи в една обща интелигентна мрежа, подлежаща на лесен контрол и управление.

Проектиране, надзор и координиране между различните изпълнители за безпроблемна реализация на проектите за автоматизация.

„Причината да се насочиме се към тази област е че виждаме необходимостта от комплексно управление на една сграда. Понякога струпването на нови системи, устройства и технологии не облекчава, а напротив води до усложняване на нашия живот. Считаме, че предлаганите от нас решения водят, както до значителни икономии на ток, топлинна енергия и човешки ресурси, така и до удобство и сигурност при експлоатацията на бизнес сгради и жилища.“ - коментираха от фирмата.РекламаПрелисти новия брой

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини

реклама

  • Сдружение Топливо