СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVIII, брой 2, 2021

TPO хидроизолации за търговски сгради от Изоматех инженеринг

TPO хидроизолации за търговски сгради от Изоматех инженеринг

Вече повече от 10 години Isomatech Engineering предлага съвременни хидроизолационни и покривни системи. Компанията помага на инвеститори в недвижими имоти и главни изпълнители да запазят своите активи на сухо и сигурно с висококачествени материали и системи като битумни, PVC и TPO хидроизолации.

TPO хидроизолации са икономични и леки хидроизолационни мембрани все по-често използвани за покривни системи на търговски и индустриални сгради.

TPO хидроизолация е вид еднослойна покривна мембрана. Това е една от най-бързо развиващите покривни системи за търговски сгради. Изключително подходящи за плоски покриви на индустриални и логистични сгради с лека конструкция. Системите с TPO хидроизолации могат да бъдат изградени в един слой и се инсталират изключително лесно и бързо и това спестява много време, пари и ресурси на строители и инвеститори. Друго предимство на TPO хидроизолация, е, че има горен бял, рефлектиращ слой. С TPO хидроизолация могат да бъдат изградени така наречените бели покриви или хладни покриви, които спестяват пари на собствениците от енергийна ефективност.

Най-често се използват TPO хидроизолации с дебелина от 1,5 мм, но интересът към мембрани с дебелина от 1,8 мм и 2,0 мм е все по-голям, особено когато е необходима по-голяма устойчивост на трафик или пробиване. Дебелината на мембраната също има отношение към дълготрайността. Колкото по-голяма е дебелината, толкова по-дълъг е експлоатационния живот на покривната система. В сравнение с PVC хидроизолации, при TPO хидроизолации няма загуба на пластификатори с времето под въздействие на климатичните условия.

По-важното при TPO е дебелината на защитния, устойчив на UV лъчи филм по горната повърхност. По-голямата дебелина на защитния слой увеличава устойчивостта на абразия (например от движението по покрива), предпазва много по-добре структурата на армировката.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини