СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVIII, брой 2, 2021

Газкомфорт предлага на своите клиенти уреди с високо немско качество

Славяна Стойнова, мениджър на Газкомфорт

Газкомфорт предлага на своите клиенти уреди с високо немско качество

През месец май Газкомфорт ще представи ново поколение котли на българския пазар. За читателите на сп. СТРОИТЕЛИ ще бъде интересно първи да получат повече техническа информация за тях.
На изложение в Интер Експо Център, което ще се проведе от 16 до 19 юни ще бъде представено новото поколение йонизационни кондензни уреди Vaillant. Най-значимото развитие на продукта е системата за откриване на вида на използвания газ IoniDetect, която в комбинация с технологията ADA за балансиране на налягането на захранващия газ осигурява най-правилната смес въздух /газ, необходима за постигане на възможно най-пълноценното изгаряне и по този начин - висока ефективност и нисък разход на газ!

Новите модели уреди тип ecoTEC PLUS ще бъдат предлагани в различни варианти на максималните мощности като на българския пазар ще се предлагат и два модела с вграден 20 литров слоест бойлер (VUI) - този уред е перфектното решение за топла вода и отопление на жилища с по-голяма потребление на топла вода и липса на място за бойлер. Тази пролет ще бъдат представени и новите модели на ecoTEC PLUS - VU и VUW.

Едноконтурните модели VU са отличното решение за отопление на дома. Може да се комбинират с широка гама серпентинни бойлери.

Друго решение от Vaillant са двуконтурните моделите VUW, които са идеални за производство на битова гореща вода и отопление.

Новите термопомпи също ще са акцент в портфолиото на фирмата за 2021. Разкажете повече за тях.
Да, през пролетта ще имаме удоволствието да представим и последното поколение термопомпи на Vaillant - aroTHERM PLUS.

При най-новото поколение въздух/вода по технологията „моноблок“ за първи път се използва естествен хладилен агент - R290 или иначе казано - ПРОПАН. Друго предимство е високата ефективност, равняваща се на COP ≥ 5,4. СОР (Coefficient of Performance) представлява коефициентът на преобразуване на консумираната електрическа енергия в топлинна енергия. След това е възможността да загряват водата до 75°С, като по този начин загряват серпентинни бойлери за битова гореща вода. Друго предимство е, че този модел е най-тихата термопомпа на пазара в Европа.

Силни преимущества на термопомпата са бързият и лесен монтаж, като при налична отоплителна инсталация това може да отнеме само един ден. Висококачествените ротационни и скрол компресори гарантират дълъг живот на експлоатация. Благодарение на специалната конструкция на топлообменника се постига висока защита, като напълно се елиминира рискът от смесване на хладилния агент и водата от отоплителната инсталация.

Бихте ли се спрели на референтни обекти за Газкомфорт в България, които са реализирани с решения на Vaillant?
Визията на произвежданите от фирмата уреди за отопление, климатизация и вентилация са насочени 99% към битовия потребител. Това е основната цел и на Газкомфорт. Заслужава си да отбележим като някои референтни обекти - близо 10 000 доволни клиенти в България, които ползват уредите за отопление на Вайлант. Защо „доволни“ - защото имат уреди с високо немско качество, защото са изградени ефективно отоплителните им инсталации от нашите партньори и ползват икономично природен газ или електричество, защото имат гарантирано експедитивно и качествено сервизно обслужване от Газкомфорт и защото рекламират доволни тези предимства и количеството на клиентите ни се увеличава ежегодно с над 1000.РекламаПрелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Събития

Новини

реклама

  • Сдружение Топливо