СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVIII, брой 2, 2021

Комфортът на потребителя е от изключителна важност

Ярослав Дончев, изпълнителен директор Идеал Стандарт – Видима

Комфортът на потребителя е от изключителна важност

Какво ново за бранда Ideal Standard? Наскоро обновихте логото си.
Новото ни лого е изразител на все по-осъзнатите ни ценности и мисия. Ние се заяваме като лидери на модерния живот. Всъщност това правим от 100 години. Има емблематични примери от миналото, когато наши иновации са променили коренно санитарната индустрия и са дали ново развитие на групи продукти. Може би не е известно на широката публика, че нашата компания е въвела монолитната вана за първи път, както и конзолните тоалетни чинии. Нашата компания е изобретила керамичния затварящ механизъм, който сложи началото на едноръкохватковите смесители, сега съставляващи по-голямата част от смесителите на пазара. Смело предлагаме новаторски решения и днес. Технологията ни за измиване на тоалетната чиния Aquablade е все по-популярна и много търсена. Нашите последни иновации са насочени към подобряване на живота на хората, спестяване на вода, надеждност и дълговечност на продуктите.

Какво имате предвид под подобряване живота на хората?
Ideal Standard се фокусира върху иновациите и дизайна, за да направи живота на клиентите си по-добър. Работейки в тясно сътрудничество с водещи университети, архитекти, градоустройствени дизайнери и строителни компании по целия свят, Ideal Standard цели да формира бъдещи положителни насоки на съвременния живот, като отговаря на нуждите на клиентите си днес и същевременно предусеща бъдещите модерни изисквания. Съвременните тенденции в начина на живот, като преминаването към култура на „споделяне“, определено предизвикаха еволюция, при която частният и общественият живот се обединяват в едно. Това налага изискване за нова визия на решенията за баня, визия обединяваща формата и функионалностите. Сентенцията на идентичността на Ideal Standard, се съдържа в израза „Together for better“, в който „по-добро е обещанието, което даваме на нашите клиенти, на нашите доверени партньори и на милионите хора, които използват нашите продукти всеки ден“.

При проектирането на даден продукт в центъра на вниманието е комфортът на потребителя, максималното изживяване с продукта, което има отношение както към хигиената и здравето на хората, така и към емоционалното им състояние.

Новите ни затварящи механизми Firmaflow издържат на 500 млн. работни цикъла, което се равнява на около 15 години ежедневна употреба. Новите ни структури за вграждане Prosys могат да бъдат монтирани от един човек без помощ и без никакви притеснения за надеждната работа на вграденото оборудване. Предимство за тези системи са водната и енергийната ефективност – с грижа за природните ресурси от една страна и от друга, са по-икономични и са много подходящи за обществени места.

Хората искат оборудването да работи добре, но и все по-красиви неща. Ето защо създадохме дизайнерските продукти от Atelier Collections в партньорство със световно известното дизайнерско студио Palomba. Тук сме заложили на подобора на материалите, избора на форми и функции, които да глезят потребителя. С Atelier Collections правим много сериозна заявка и се нареждаме до дизайн ориентираните брандове.

Как Вашите продукти помагат на обществото?
Това е страхотен въпрос и той непрекъснато стои в центъра на вниманието – нашето и на другите. Ние непрекъснато усъвършенстваме нашите производствени процеси с цел висока производителност и безотпадно управление на ресурсите. Колкото и добре да управляваме материалите и ресурсите, че да произвеждаме продукти с ниска себестойност и нулев отпадък, и да внедряваме процеси, щадящи околната среда, уверили сме се, че най-голямото добро, което можем да направим за хората и природата е чрез нашите продукти. Те влизат в милиони домове и сгради и ефектът, който оказват като цяло е изключително впечатляващ. Затова работим усилено по водоспестяващите функции и умното управление.

Друг аспект на нашите продукти е нивото на хигиена, което те предлагат. В последните две години всички ние като общество разбрахме, че нивото на хигиена е от първостепенно значение за здравето на хората. Не е пресилено да кажем, че нашите продукти спасяват животи. Точно сега въвеждаме на пазара новите си безконтакни смесители Sensorflow, които предлагат нова сензорна технология и безупречен минималистичен дизайн, приложими във всички обществени места. А уникалният ни смесител Intellimix с функцията си за смесване на вода и сапун е незаменим при осигуряването на ново ниво на хигиена на ръцете в офисите и обществените места. Смесителят за вода и сапун Intellimix позволява интуитивна и напълно безконтактна употреба, като гарантира правилното измиване на ръцете, точно по препоръките на Световната здравна организация. В партньорство със световно известното дизайнерско Studio Levien разработихме писоарите Sphero, които съчетават последните водоспестяващи иновации с непреходнa естетика. Това са серия от писоари, които отговарят на нуждите на модерния свят.

Всеки офис и обществено място, оборудвано по този начин показва една нова грижа към хората. А поддръжката на такива обществени места е лесна, благодарение на мобилното приложение, специално разработено за тази цел, което съобщава на фасилити мениджмънта текущото състояние на смесителите и за ниски нива на сапун.РекламаПрелисти новия брой

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Събития

Новини

реклама

  • Сдружение Топливо