СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVIII, брой 2, 2021

BENINCA предлага иновативни продукти, някои са без аналог на пазара

Иво Русев, управител на Бисайд

BENINCA предлага иновативни продукти, някои са без аналог на пазара

Г-н Русев, фирма Бисайд е филиал на италианския холдинг BENINCA и е добре позната на българския пазар. Кои са последните новости в продуктовата гама?
BENINCA никога не е изнасяла производства в „low-cost“ дестинации. Всички заводи на Beninca са в Италия, в района на гр. Виченца, един от най-развитите в технологично отношение региони в Европа. Това позволява максимален контрол на качеството и надеждност на производствените процеси, а по-високата цена на труда в Италия се компенсира с по-голяма степен на автоматизация на производството. Благодарение на това, въпреки пандемията, Beninca нямаше забавяния през 2020 г., нито в производство стоки, нито в разработването и пускане в производство на нови иновативни продукти. Новостите са много, наистина са иновативни и някои са уникални, без аналог на пазара. На първо място бих споменал бариерата DIVA, за паркинг системи с висока интензивност. Тя е много бърза, с цикъл от 1 сек. и множество опции, позволяващи работата є с най-сложните системи за контрол на достъпа. Образец за иновативност и италиански дизайн е новият мотор за индустриални врати JACK.24. Той е най-компактния на пазара - широк е само 11 см и осигурява задвижване на врати до 35 м2 площ с 24V постояннотоков двигател за интензивна употреба. Консумира под 0,3 W при „stand-by“ режим. Нова разработка е също двигателя за гаражни врати Romeo, произвеждан на изцяло автоматизирана линия. Предлага високо европейско качество, а ценово конкурира моторите от Азия. Имаме и нов двигател за плъзгащи портали - BULL424SW, с 24 V двигател за интензивна употреба, скорост 11 m/min. и много ниска консумация на ток. Фирма RISE от състава на Beninca Holding сертифицира новият антитерористичен болард MAXIMUM M30 за възпиране на тежкотоварни камиони. RISE пусна на пазара и нови високи турникети RTF, подходящи за контролиран достъп на значими обекти - стадиони, големи предприятия и учреждения. Производителят на части за портали на Beninca Holding - Himotions, разработи телескопични дворни врати на конзоли и панти, решавайки често срещани технически проблеми. Друга фирма на Beninca Holding - Myone разработи нова серия радарни врати. Това са само част от новите продукти, предлагани от 2021 г.

Бихте ли посочили актуални обекти, при които системите за контрол на достъпа са реализирани с продуктите на BENINCA?
Наши бариери и автоматика може да видите на стотици знакови обекти в България, като производствени и търговски бази, супермаркети, хотели и бизнес сгради, държавни учреждения, посолства, жилищни сгради, гранични пунктове и т. н. Наши боларди контролират достъпа в пешеходните зони на градове като Русе, Стара Загора, Ямбол и Елхово. Напоследък реализирахме интересни проекти с турникети при РВД в София и Бургас, с бариери DIVA при летище София, с двигатели за дограма в Пловдив.

Какви ще са акцентите в работата и целите, които сте си поставили?
Като филиал в България на голям световен производител, какъвто е Beninca, основната ни задача е да предлагаме безупречно обслужване на клиентите. Това включва както професионалното консултиране и инженеринг относно най-удачното за клиента решение, така и бързата доставка и монтаж на техниката и своевременното є сервизиране, ако се налага. За целта е нужна адекватна база и добре подготвен и достатъчно голям екип. Не можем да се оплачем от текучество на кадрите, но работата ни нарасна и това налага назначаването и обучението на нови колеги. За повече служители са нужни повече и по-добри „оръдия на труда“. Именно в тази посока виждаме бъдещото развитие на фирмата ни.РекламаПрелисти новия брой

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Събития

Новини

реклама

  • Сдружение Топливо