СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVIII, брой 4, 2021

BTL Industries стартира строежа на нова фабрика в Пловдив

BTL Industries стартира строежа на нова фабрика в Пловдив

BTL Industries, световен лидер в разработването, производството и търговията на електронна медицинска апаратура, стартира строежа на нова производствена база в Пловдив с официална първа копка. Инвестицията в проекта надхвърля 20 млн. лв., като плановете са той да бъде завършен до 2023 г. Новата база, в която ще се произвежда пълното портфолио от модерна медицинска апаратура на BTL, ще бъде разположена в централната част на град Пловдив и ще заема над 25 000 кв. м. застроена площ.

„Изключително съм щастлив от бързите темпове на развитие на BTL Industries в България. Това е резултат от огромния професионализъм на нашия екип и потенциала, който BTL вижда в България. В момента в производствената ни дейност са ангажирани около 400 души, като с новата фабрика очакваме броят им да се удвои в следващите 5 години. Новата производствена база не само ще създаде повече работни места, но и ще бъде образец за модерно строителство, устойчивост и ефективност в региона“, каза Георги Петков, изпълнителен директор на BTL Industries.

„Сигурен съм, че добрият пример на BTL Industries ще окуражи и други български и международни предприемачи да продължат напред и да развиват Пловдив, региона и българската икономика във висококонкурентна среда. Това ще помогне на града да продължи да се налага като един от силните индустриални центрове където могат да се произвеждат продукти на световно ниво. Специални благодарности към целия екип на BTL за чудесната им работа. Надяваме се скоро да видим резултатите от тази първа копка - един прекрасен нов завод“, каза Стефан Стоянов, заместник-кмет „Oбразование, бизнес развитие и европейски политики“ на община Пловдив.

Модерният дизайн на фабриката и всеки детайл по проекта са планирани с мисъл за опазване на околната среда и оптимизирани ресурси. Плановете включват да бъдат монтирани соларни панели на покрива на производствената база, които да задоволяват голяма част от енергийните нужди на сградата, да се събира дъждовна вода за противопожарни нужди и топлинни акумулатори, което ще повиши ефективността на производството, както и автоматизация на осветлението, което ще допринесе към намаляване на потреблението на ток.

Сградата ще бъде разделена на три части: производствена, складова и административна. Фабриката ще следва последните тенденции при производството с aвтoмaтизиpaни cклaдoвe и poбoтизиpaни cиcтeми зa paзпpeдeлeниe нa cклaдoвeтe мeждy paбoтницитe. Предвидени са зона за хранене и почивка, помещения за експозиция, фитнес, конферентни зали и отворени пространства за срещи и релакс, които ще допринесат за добрата атмосфера и здравето на служителите. Новият завод се намира в многофункционалната зона „Изток“, в непосредствена близост до бул. „Марица-юг“, който е важна транспортна артерия за град Пловдив. За нуждите на модерната производствена сграда се предвижда както реконструкция и основен ремонт на улицата при входа на фабриката, така и нова улица източно от имота, където ще бъде изградено ново пътно платно с велоалея.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини