СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVIII, брой 5, 2021

Индустриални секционни врати от Hörmann

Индустриални секционни врати от Hörmann

За първи път в света, Hörmann представя следващото поколение индуст­риални секционни врати от серия 60, които позволяват максимална скорост на отваряне до 1m/s.

В комбинация с новоразработеното задвижване за индустриални врати WA 500 FU и управлението 560 с индустриалните секционни врати на Hörmann от серия 60 могат да се реализират максимални скорости на отваряне до 1 m/s. Благодарение на високата скорост на движение вратите престояват отворени значително по-кратко време, така че загубите на енергия се намаляват. Същевременно валовото задвижване WA 500 FU осигурява спокойно движение на вратата с ниска степен на износване и щадящо плавно задействане и спиране, както и постоянна скорост на движение на вратата.

Освен високата скорост на отваряне управлението 560 предлага и други предимства: Със стандартно включеното реле могат да се управляват напр. осветление на гаража, блокировки или сигнални лампи като предупреждение за задвижване или да се сигнализират крайните позиции на вратата. За многоетажни паркинги с вход и изход на едно ниво е възможно управлението да се допълни с функция за регулиране на движението. Освен това двата стандартно включени таймера могат да програмират сценарии за различни периоди от време. Това позволява например секционните врати на големи подземни гаражи да се програмират така, че в натоварените периоди да не се затварят автоматично след всяко преминаване на превозно средство. С управлението може да се дефинира отделна позиция „частично отваряне“ на вратата – напр. за леки автомобили или камиони. По този начин се избягва ненужно широкото отваряне на вратите при преминаване на по-малки превозни средства.

За постоянна скорост на движение на вратата до 0,5 m/s Hörmann предлага управлението 545, което вече разполага с 4-позиционен 7-сегментен дисплей за показване на часа и създаване на времеви маркери за конкретни събития. Освен това с управлението може да се програмира автоматично затваряне на вратата, така че да се определи индивидуално време в отворено положение в зависимост от изискванията и ситуацията. Друга характеристика на управлението е енергоспестяващата функция, с която управлението, заедно със задвижването, консумира по-малко от 2 W енергия в режим „Standby“.

За първи път новото поколение индустриални секционни врати Hörmann може да се интегрира и в цифрови концепции за сервизно обслужване и дистанционна техническа поддръжка. Новите управления 545 и 560 разполагат със стандартно включен Bluetooth приемник. В комбинация с приложението Hörmann BlueControl това позволява лесно и бързо пускане в експлоатация. Освен това, с помощта на вграден интерфейс HCP-Bus, Hörmann предлага възможност за дистанционна техническа поддръжка чрез онлайн портала SmartControl.

Конструкцията на новото поколение индустриални секционни врати е оптимизирана в съществени аспекти. Сред тях са оптимизираните радиуси на ходовите релси и уголемените ходови ролки, които осигуряват по-тихо движение на вратата и ниска степен на износване. Окачването за нисък щурц с предлаган като опция накланящ механизъм позволява също така увеличаване на височината на отвора за преминаване. Като опция се предлага пластмасова пета на касата, която защитава трайно от ръжда при задържане на вода. По-малък брой компоненти и пресовани винтове също опростяват монтажа и техническата поддръжка на индустриалните секционни врати.

За още по-голяма сигурност срещу евентуални опити за влизане с взлом всички модели и размери на вратите от новата серия 60 разполагат със стандартно включена защита срещу насилствено отваряне от двете страни на вратата. Hörmann предлага като опция и допълнителна защита от взлом, която отговаря на изискванията за клас на устойчивост RC 2 съгласно DIN / TS 18194.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини