СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVIII, брой 5, 2021

Стандартът при шлайфане на стени и тавани наложен от Festool

Стандартът при шлайфане на стени и тавани наложен от Festool

Новото поколение ръчна шлифовачка с дълга дръжка PLANEX на Festool се наложи като стандарт в сухото строи­телство с няколко основни иновации в машината позната с името Planex. Вграденият LED светлинен пръстен, разположен по цялата обиколка на работния плот, работи като вградена странична светлина и показва неравностите още по време на работа. Машината е с ексцентрично движение и постига отлично качество на повърхността. Ергономична, води се с лекота по стени и тавани, изключително интуитивна, лесна за използване. Налага се минимално използване на сила при шлайфане - чрез регулируемото засмукване PLANEX държи собственото си тегло върху стената и тавана - ръцете и гърбът не се натоварват при работа.

В комбинация с прахосмукачките CT 36 E AC-PLANEX машината олеква в ръцете при работа, благодарение на силата на засмукване. Работите при много ниски нива на прах и здравето е защитено. Променлива дължина на машината - на 1,20 м и на 1.65 м, което също помага при различни работни задачи. Интелигентната Т-образна дръжка осигурява лесно водене, както и постигане на големи височини дори с една ръка.

Нов пластмасов куфар Systainer3 XXL. Машината се прибира перфектно в новия Systainer3 XXL, за да се транспортира компактно, безопасно и сигурно. В новия Systainer3 XXL има достатъчн място за шкурки, преходници и всичко необходимо, което Ви потрябва на обекта. От октомври 2022 ще предложим нов преходник, необходим при работа с меки шпакловки. Артикулен номер за поръчка 577252. Ще изглежда подобно на съществуващата стандартна интерфейсна подложка (номер за поръчка 205418), но е по-дебел (двуслоен) и по-мек. Ще се завинтва с 8-те пластмасови винта, подобно на оригиналния работен плот. С това решение дълготрайността на интерфейса се увеличава, клиентите ще могат да шлайфат много по-дълго и качествено.РекламаПрелисти броя

още в рубриката

Новини

реклама