СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVIII, брой 5, 2021

Безшевна хидроизолационна мембрана ISOFLEX-PU 500 от Изомат

Безшевна хидроизолационна мембрана ISOFLEX-PU 500 от Изомат

В разгара на дъждовния сезон течовете от покрива стават част от ежедневието на много ползватели на сгради. Технологично, дълготрайно и иновативно решение за хидроизолиране на плоски покриви, e течнaта полиуретанова мембрана ISOFLEX- PU 500. За разлика от битумнитe мембрани системата на ISOMAT има редица предимства, които я превръщат в предпочитан метод.

С мембраната на Изомат адхезията е гарантирана дори и при влажни основи. Течните полиуретанови мембрани на ISOMAT могат да се полагат върху почти всякакви повърхности - бетон, замазка, метал, стари битумни мембрани, стари PVC или TPO мембрани, дори дървени или ПДЧ плоскости. С подходящия грунд е възможно дори полагане върху влажни или замърсени от масла основи.

Извършва се лесна обработка на детайлите. С течната хидроизолационна система, детайлите се обмазват предварително с четка с ISOFLEX-PU 500 DTL, полиуретан с фибри, който осъществява добро премостване на фуги и връзката между две различни основи.

Друго предимство на системата е, че е без шевове, без снадки. ISOFLEX-PU 500 се полага лесно с валяк, четка или с машина за безвъздушно пръскане и при изсъхването си образуват безшевна плътна и еластична мембрана. Постигате отлична UV и температурна устойчивост. Еластичността на ISOFLEX-PU 500 е до 8 пъти (разтягане), което гарантира стабилността на мембраната при големи температурни амплитуди и шокове, както и при вибрации и температурни разширения на основата.

Бързият и технологичен метод на полагане гарантира надеждност и спестява време на професионалистите в бранша. Без тежки рулони и газопламъчни процеси.

ISOMAT е мултинационална компания, която произвежда строителни химически материали и сухи смеси. Основана е през 1980г. и в момента е един от основните производители на строителни материали в югоизточна Европа. Компанията произвежда и разпространява повече от 350 продукта, произведени по напреднали технологии.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини