СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVIII, брой 5, 2021

Гипсова мазилка MP 75 SL за вътрешни стени и тавани

Гипсова мазилка MP 75 SL за вътрешни стени и тавани

Домът и средата, които обитаваме, рефлектират върху здравето ни. Използването на качествени гипсови мазилки оказва пряко и благоприятно въздействие върху здравословната среда в дома и на работното място. Като природен продукт, гипсът е предпочитана суровина с огромно приложение в строителството. Той осигурява отлична звукоизолация, противопожарна защита и е лесен за рециклиране. Гипс можем да открием в гипсовите мазилки, саморазливните замазки, гипсовите плоскости за стени и тавани и много други. Този чист по природа продукт присъства във всеки етап от строителството. Продуктите, които съдържат гипс, създават уютен и балансиран микроклимат, нямат мирис, нежни са към човешката кожа и не отделят вредни вещества

Мазилките MP 75 SL на Кнауф са произведени изцяло от природен гипс, като не отделят никакви вредни вещества и изпарения в помещенията, в които са поставени.

Гипсовата мазилка за машинно нанасяне MP 75 SL е супер лека, предварително фабрично заготвена суха мазилка със специални леки добавки за получаване на гладки повърхности в интериора. Предназначена е за машинно изпълнение на еднослойна гипсова мазилка в интериора на сградите. Сместа е високо производителна, лека и се обработва лесно. С нея могат да се постигат супер гладки повърхности на стени и тавани и да се нанася на всички видове минерални основи.

Благодарение на съдържанието на перлит мазилката има изключително ниско обемно тегло, сравнена с други гипсови, варови или циментови мазилки. Мазилка MP 75 SL е разтвор за лека суха гипсова за вътрешно приложение с изключително ниска разходна норма. С една торба от 25kg може да се изпълни около 3,6m2 безупречна повърхност. Създава комфортна и здравословна атмосфера и среда на живот, както и регулира влажността в помещенията и е паропропусклива. Гипсовата мазилка на Кнауф съкращава времето за съхнене от 2 до 3 пъти. За сравнение тя изсъхва напълно и нaбира якост за период от 10 до 14 дни, докато за същата дебелина на циментовата мазилка са є нужни до 28 дни.

Мазилката се използва за създаване на гладки повърхности на вътрешни стени и тавани. Може да се прилага като еднослойна мазилка върху: всички видове зидарии, бетон и здрави основи за мазилка; във всички помещения с нормална влажност от мазето до тавана, например тоалетни в училища, бани в хотели, жилищни кооперации, болници и социални домове. Както и за създаване на повърхности с качество „Q1 - Q4 гладки“, както и „Q1 - Q4 изтеглени“. „Q4 гладки“в комбинация с един от продуктите: Knauf Gips Finish, Knauf Extra Finish, Knauf Finitura. Като основа за последващи покрития или тапети, за поставяне на плочки и основа за финишни мазилки.

Жилищна сграда в град Пловдив е сред референтните обекти Кнауф. Измазването на стените и таваните е важно за гладкото покритие на стаята. Машинната мазилка Knauf MP 75 SL има много предимства, поради които е избрана да се изпълни обекта в Пловдив. Тя е супер лека в своя състав и предназначена за поставяне с помощта на специална машина.

„Запазената марка Кнауф стои върху изключително богата гама от продукти, които присъстват в целия процес на съвременното строителство от цялостни енергоефективни системи до довършителни работи в интериора на сградите. Високото качество на предлаганите от Кнауф системни решения са предпочитани сред архитектите и изпълнителите на някой от най-големите обекти в България.“ - допълват от компанията.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини