СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVIII, брой 5, 2021

Заводът на Turbos Hoet Group за рециклиране на турбокомпресори ще бъде в България

Заводът на Turbos Hoet Group за рециклиране на турбокомпресори ще бъде в България

Той ще бъде изграден в Индустриален парк София в Божурище. Със своите 3000 кв. м. застроена площ ще бъде най-големият в системата на Turbos Hoet Group. Първата копка край Божурище бе направена от Пийт Ваутерс – главен изпълнителен директор на Turbos Hoet Group, Георги Загоров – управител на Турбо Гарант ЕООД, както и от Стамен Янев, изпълнителен директор на агенция за чуждестранни инвестиции и Антоанета Барес, изпълнителен директор на Национална компания индустриални зони ЕАД.

„С тази инвестиция компанията възнамерява да концентрира по-голяма част от дейността по рециклиране на турбокомпресори в новото си съоръжение край Божурище. И разбира се нашите амбиции не свършват до тук. Ние сме убедени, че ще разрастваме тази дейност в България. И така продължаваме да развиваме дейностите на групата, тук в България, което е комплимент и за целия наш екип, и за нашата страна като цяло. Освен производствената база, тук ще бъде изграден и централния склад за Европа.“ - заяви г-н Георги Загоров.

Г-жа Барес сподели, че е горда от факта, че именно Индустриален парк София е избран за реализация на инвестицията. Пожела на присъстващите много нови клиенти и скорошно разширяване на базата. Към пожелания за турбо успех именно тук в България се присъедини и г-н Стамен Янев. Той подчерта и значимата роля на мениджмънта Турбо Гарант за реализацията на проекта.

Повече от 40 години белгийската компания трупа опит в рециклирането на турбокомпресори за двигатели с вътрешно горене – от такива за леки автомобили до турбини за тежки камиони и за плавателни съдове. Turbos Hoet е най-голямата компания в Европа в сектора за ремонт на турбокомпресори, както и за дистрибуция на нови и рециклирани турбини, като има производствени и складови бази в няколко европейски държави. Освен изцяло реновирани турбокомпресори – с гаранция 2 години, компанията предлага и нови турбини на всички водещи производители.РекламаПрелисти броя

още в рубриката

Новини

реклама