СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVIII, брой 5, 2021

При засилен интерес премина събитието „Дни на устойчивото отопление и строителство“

При засилен интерес премина събитието „Дни на устойчивото отопление и строителство“

Черноморски изследователски енергиен център, Центърът за енергийна ефективност „ЕнЕфект“ и Камарата на строителите в България организира от 23 до 25 септември в град Смолян, като част от дейностите на проектите REPLACE и nZEB Roadshow, финансирани от програма Хоризонт 2020 на Европейския съюз. Събитието се проведе с любезната подкрепа на Община Смолян.

Програмата включваше изложение с информационни щандове на открито и професионални обучения, насочени към общинските администрации, инвеститорите, енергийните агенции, собствениците на сгради, домоуправителите, проектантите и строителните специалисти.

Събитието бе със свободен достъп и е подходящо за всички, които се интересуват от възможностите за използване на устойчиви (екологични, ефективни и изгодни) алтернативи за отопление на дома, както и от технологичните иновации за проектиране и строителството на почти нулевоенергийни сгради.

Участниците имаха възможност да получат безплатни консултации на място от представителите на проектите REPLACE и nZEB Roadshow, както и да разгледат конкретни технически решения от щандовете на фирмите-изложители, предлагащи екологични отоплителни решения, строителни материали и компоненти за енергийно ефективно строителство. Включени бяха и демонстрации на най-новите материали, изделия и технологии.

Първото събитие от инициативата беше в Пазарджик и Пловдив, като стремежът е да обхване територията на цялата страна. През 2022 г. инициативата ще продължи с подобни събития в София, Бургас, Видин и Габрово.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини