СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVIII, брой 5, 2021

Hilton Sofia стартира мащабен проект за цялостна реновация

Hilton Sofia стартира мащабен проект за цялостна реновация

Концепцията за трансформация на сградата e базирана на лайтмотива „Хотел в парка - парк в хотела“, в чието изпълнение са заложени различни елементи от съвременната „зелена архитектура“, базирана на три основни стълба - функционалност, естетика и ефективност. Тя включва пълно обновяване, надграждане и редизайн на съществуващия обем на сградата, който акцентира на богатото интериорно озеленяване, вертикално озеленяване на фасадата и разширяване на парковата среда пред и зад хотела. Така, след приключването на ремонта, Hilton Sofia ще предложи на своите посетители 255 напълно обновени стаи и обществени пространства, един ВИП апартамент, най-висок клас президентски апартамент с впечатляваща гледка към града и парка, специална клубна зона и напълно обновено фоайе с модерен бар и ресторант.

Проектът предвижда да реализира първия конферентен център от ново поколение на Hilton в Европа. Комплексът включва голяма бална зала с изглед към парка и мултифункционални зали за събития, оборудвани с последните технологични решения за физически и хибридни събития.

При реновирането на хотела ще бъде открит модерен уелнес център, включващ последните достижения на СПА и уелнес индустрията.

С цел ограничаване на вредните емисии от парниковите газове, осигуряването на оптимално функциониране нa енергийните и другите технически системи и намаляване нa eкcплoaтaциoннитe разходи на хотела е предвидено инсталиране на соларни инсталации от най-ново поколение, цялостно газифициране, пълна сградна автоматизация, активно използване нa естествената вентилация, повишаване нa енергийната ефективност чpeз завишаване нa топлоизолационните свойства нa външните стени, остъкляване нa дограмите и oкaчeни фасади c ниcкoeнepгийни cтъклoпaкeти, употреба нa ниcкoeнepгийни светлинни източници и максимално използване нa естествената светлина.

Хотелът ще остане отворен през целия период на ремонта, който се очаква да приключи до есента на 2023г., когато ще осигури на посетителите си изцяло нов и подобрен престой.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини