СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVIII, брой 8, 2021

За постигане на Енергийна Ефективност, всичко от което се нуждаете е … Атлас Техник

За постигане на Енергийна Ефективност, всичко от което се нуждаете е … Атлас Техник

Металообработващите машини - в частност металорежещи, монтажни машини и роботи, компонентите за тях и фирма Атлас Техник са много тясно свързани помежду си. През изминалите 17 години нашата фирма се утвърди като желан и търсен партньор на елементи и възли за тях.

Наши партньори са световно наложилите се производители в тази област - фирма SCHNEEBERGER за прецизни и свръхпрецизни елементи за линейно водене, включващи от миниатюрните до свръхтежките MR100, интегрираните измервателни системи AMS, работещи на магнитен принцип, както и сачмено-винтовите двойки A.MANNESMANN (част от SCHNEEBERGER) от най-висок клас. Фирма Tsubaki - KabelSchlepp, с оптималната си и добре премислена продуктова палета от кабеловодещи вериги, гъвкави кабели за тях, комплектни решения, свързани с енергоподвеждането, независимо от вида на енергията и големината на работния ход, комплексни защити на работната зона, или само на отделните елементи за тях. Първите кабеловодещи вериги, създадени преди повече от 60 години още работят безотказно и на територията на страната ни.

Не бива да се изпускат и прецизните вретенни лагери на GMN, изработени изцяло от лагерна стомана, хибридните и керамични, както и цялостните решения на вретената, включително мазане с маслена мъгла и температурна стабилизация на лагерните възли. Също така GMN произвежда и еднопосочни съединители и лабиринтни уплътнения.

Друг наш партньор е фирмата Afag, от която доставяме богата гама „червени“ модули за ориентиране и манипулиране на детайлите. Вибробункери и вибротранспортьори, служещи за ориентиране и транспортиране на всякакви детайли. Червеният цвят е характерен за Afag.

Създаването на Harmonic Drive AG се дължи на откриването на вълновата предавка. Първоначалната концепция е предвидена за астронавтиката, в тази връзка се налагат специалните свойства на тези предавки, като липсата на хлабина, компактност и много големи предавателни числа в една степен. Тях ние доставяме като отделни части, предназначени за вграждане, или като готови редуктори. Особено внимание се обръща при производителя на лагера, намиращ се на изходящия вал. Монтирани към разнообразни двигатели, доставяме комплектни сервозадвижвания.

От фирмата CYCLO получаваме известните CYCLO редуктори. Тези редуктори се отличават с големи предавателни числа биват едно-, дву- и тристъпални. Могат да се изпълнят и като напълно безхлабинни. Те участват заедно с редукторите на Harmonic Drive при изграждането на роботите.

Комплексна информация за предлаганите изделия ще получите на нашата интернет страница - www.atlas-technik.com, както и на страниците на нашите, изброени по-горе доставчици SCHNEEBERGER, KabelSchlepp, GMN, Afag, Harmonic Drive и CYCLO.

С други думи казано: „Всичко от което се нуждаете е ... Атлас Техник!”



АТЛАС ТЕХНИК

София 1612,
тел.:02/ 8597681
факс:02/ 8597681
088/ 5232595
089/ 7981669