ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина VIII, брой 7, 2014

Дни на отворените врати в HESS Group – Германия

Дни на отворените врати в HESS Group – Германия

Фирма hess Group, Бурбах-Германия – един водещ производител на машини и инсталации за висококачествени бетонови изделия както и Top-Werk Group с богатите на традиции фирми SR Schindler, Prinzing - Pfeiffer и Hess Aac Systems работят вече заедно под един покрив като обединение Top-Werk gmbh.

Така бе създадена една поредица от центрове за производство на водещи технологии и интегрирани производствени решения в продуктови групи като бетонови пътни настилки, бетонови тръби и канализационни елементи, изделия от порест бетон и други водещи позиции в пазара на машини и инсталации за строителната индустрия.

Изискванията на клиентите към производителите на цитираните инсталации през последните години определено се повишават.

Очакванията са за повече сигурност, повишена производителност и ефективност на машините. Тук трябва да се прибави и желанието за по-голямо разнообразие от форми, цветове и повърхности на крайния продукт, повишена степен на интеграция на процесите, автоматизация и възможни пътища за повърхностна обработка. Това бе основна причина за възникване на новото обединение.

С многообразието от машини и инсталации за бетонови елементи /паважни настилки, порест и лек бетон, бетонови тръби/ и смесителни инсталации фирма HESS Group заема важно място при производителите на бетонни продукти.

Производствената гама допълва по най-добър начин досегашните участници от top-werk като SR-Schindler и Prinzing-Pfeiffer. HESS Group разполага със 750 специализирани сътруднички и сътрудници и управлява производствени центрове в Германия, Холандия, Франция, Русия,Китай, Индия и Мексико, както и търговски и сервизни центрове в Канада и Дубай.

На 18 и 19 септември 2014 г. на територията на HESS Group в Бурбах бе открито първото изложение на обединението – Дни на отворените врати 2014.

На щанда на HESS Group блестеше с новите фирмени цветове пресата с пореден заводски номер 1000 – RH 1500 3MVA. До нея бяха и по-малките RH 600-2VA и RH 500-3VA, пакетиращо устройство SERVO-PAK 700, два бетонови миксера, серия SM транспортна група /робокар/. SR-Schindler демонстрираше с поточна линия възможности за повърхностна обработка - шлифоване, дробоструене, цепене, коала /цветно щамповане/, ”стари” и “покрити с мрамор” бетонови плочи. Prinzing-Pfeiffer привличаха вниманието на участниците с машини за бетонови тръби и шахти. Открояваше се робот с автоматична смяна на инструментите Primuss. HESS Aac Systems демонстрираше с умален модел всички работни процеси при създаването на “порест бетон”.

Времето за съвместна работа на фирмите от обединението показва, че това е предпоставка за показване на всичко положително: по време на изложението можеше да се видят не само машините в работа, но и включването на екипите в работа. Така се получава поглед за работата на цялостния производствен процес. Целта е да има достъп до всички търговски области и широкото портфолио, за да получат клиентите бързо и точно решение.