ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина IX, брой 3, 2015

Ауто Франс 3000 сред 100те най-добри дилъри на Renault в света

Ауто Франс 3000 сред 100те най-добри дилъри на Renault в света

Всяка година Renault провежда престижното състезание „Дилър на Годината“, което излъчва най-добрите дилъри на групата в световен мащаб. Наградата е високо признание за нивото на професионализъм и отдаденост. Стремежът на Renault е да мотивира все повече дилърства да подобряват качеството на обслужване и да приемат предизвикателството, да бъдат добри посланици на ценностите на марката. През 2014та се включват общо 12 000 представители на дилърската мрежа, като тенденцията е те да се увеличават всяка година.

Сред 100те най-добри дилърства в света е и Ауто Франс 3000 с управител Христо Дуков, на когото бе връчена почетната награда: „Най-добър Дилър на Годината“ 2014 за България. Официалната церемония се състоя на 10ти Април, в технологичния център на Renault, мястото, където се разработват всички нови модели на марката.

Най-добрите дилъри се оценяват по следните критерии:
- Брой продадени нови автомобили, резервни части, аксесоари и сервизни договори
- Рентабилност
- Качество на обслужването при продажби и следпродажбено обслужване

Фирмата е основана през 2005та като първият официален дилър на Рено Нисан в България. Освен продажба и сервизиране на автомобили, част от нейната дейност е съсредоточена в предлагане на специализирани услуги за фирми със среден и голям автопарк. Програмата за цялостно управление на автомобилния парк предоставя значителни ползи за бизнеса, една от които е че, не се изисква инвестиране в покупка на автомобили и така отпада грижата за постоянната им поддръжка.

За 10 години в бранша Ауто Франс 3000 си изгражда стабилни и дългосрочни партньорства, както с големи фирми, така и с частни клиенти. Според г-н Дуков, „Лоялните клиенти са най-големият актив на фирмата и именно те ни стимулират, да изискваме повече от себе си, за да предложим най-доброто за тях“.

През 2013та година за първи път в България, в дилърството на Ауто Франс 3000 се прилага новата концепция Renault Store, внедрена в повече от 1 200 дилърства по света.

Разбира се, модернизацията трябва да е на всички нива. През последните няколко години, моделната гама на Renault е в процес на пълно преобразяване, а Dacia за втора поредна година, е на първо място по продадени автомобили и е предпочитана марка сред българите.

Обновяването на моделите на Renault продължава и през 2015та и 2016та година, когато на нашия пазар ще бъдат представени Renault Kadjar, в SUV сегмента, емблематичният, изцяло нов Renault Megane (вероятно още на автомобилното изложение в София, през октомври) и един автомобил, в D-сегмента, който ще замени Renault Laguna.

2015та година е специална не само за екипа на Ауто Франс 3000, който ще чества своят 10-годишен юбилей през октомври, но и за Dacia, които също отбелязват 10 годишнина от лансирането на първата Dacia Logan в Европа, проектирана от Renault. Именно тогава Dacia бележи началото на едно обещаващо бъдеще, възприемайки изцяло нова стратегия, чрез придобиването й от Renault. Успехът бе отбелязан с лимитирана серия CHAMPIONS EDITION, налична за моделите Duster, Sandero, Logan и Logan MCV.