ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина IX, брой 3, 2015

Case CE представи новата серия грейдери за Европа на Intermat 2015

Case  CE  представи новата серия грейдери за Европа на Intermat 2015

Case Construction Equipment представи новата серия С грейдери на Intermat 2015. Новата гама, най-добрите грейдери в този клас, е кулминацията на над 30 години разработване на изключителния дизайн, представен и подобрен от Frisch, Faun, след това от О&K, и сега от Case CE. C серията предлага два модела с оперативно тегло от 13 и 16 тона. Предлага се във версии 6х4 и 6х6 задвижване на всички колела.

Повече мощност и икономия на гориво, по-ниски експлоатационни разходи
Новите грейдери Case включват патентованата Hi-eSCR технология за вредни емисии, отговаряща на изискванията на Tier 4 Final. Тази система предоставя множество предимства по отношение на производителност, надеждност и ниски разходи.

С Hi-eSCR няма рециркулация на отработените газове (EGR), така че двигателят работи с чист въздух и ефективността на горене е оптимизирана. Липсата на EGR също означава, че не е необходим DPF - филтър за да се достигнат ниските нива на твърди частици в съответствие със стандартите Tier 4 Final, както и по-ниски разходи за поддръжка.

Дизайнът на грейдерите от серия С е далеч по-опростен в сравнение с други машини и те се отличават с надеждност, здравина и лесно обслужване. Системата за обработка на изгорелите газове също е по-малка от други подобни решения и заема по-малко място в двигателния отсек, осигурявайки много по-добра видимост към задната част и по-лесен достъп при ежедневна поддръжка.

Отличен контрол за перфектна работа
Новите грейдери Case CE предлагат комфорт, изключителен контрол и прецизност на управление. Трансмисията Ergopower с преобразувател на въртящия момент и автоматичен режим осигурява плавна смяна и пасва перфектно на мощността и скоростта в различни режими на приложение на грейдера, осигурявайки отличен контрол и безпроблемна работа.

13 тонният модел се предлага с гуми 24’’ независимо от избора на трансмисия. По-големите гуми намаляват вибрациите при неравен терен и при приложения като пътна и горска поддръжка, увеличавайки комфорта на оператора.

Компенсирането на налягането на хидравличната система с чувствителност към товара позволява едновременно движение, което е ключов фактор в контрола на грейдера. Лостовете за управление са директно свързани към основния разпределител и необходимото движение на лоста за активиране на функциите е по-кратко: в резултат, операторът получава по-бърза и прецизна реакция на дъската през целия живот на грейдера.

Надеждност и производителност
Капсулованият венец за въртене на основната дъска, който допълнително увеличава управляемостта, не изисква редовно гресиране и поддръжка, а разположението на компонентите на хидравличната система осигурява отлична достъпност към основните точки за обслужване.

За да гарантира максимална производителност, рамата на дъската е проектирана с А-образна технология, която позволява компенсиране на сцеплението, намалявайки драстично страничното усукване при работа с изместена в страни дъска. Страхотният дизайн на дъската с голям радиус драстично намалява изискването за теглителна мощност, увеличавайки капацитета на миксиране на материала при фини приложения.

Отлично сцепление
Технология No-Spin - 100% блокиране на диференциала, осигурява автоматично прехвърляне на мощността между двете страни на тандемното задвижване, когато има загуба на сцепление, в резултат на което разполагате с най-добрата теглителна сила в съответния клас машина. Несравнимото сцепление на грейдерите от серия С се дължи още на позицията на кабината, монтирана на задната част от рамата на машината точно над тандемното задвижване. По този начин се постига по-голям комфорт за оператора, който винаги гледа в посока на работата. Двата модела със задвижване на всички колела са стандартно оборудвани с режим creep mode - напълно интегриран електронен контрол за прецизна работа или компактиране винаги когато се изискват високи обороти на двигателя и ниска скорост. В режим creep mode оборотите на двигателя не влияят на линейната скорост на машината, така че необходимият дебит на хидравликата се предоставя независимо.

Фабрична подготовка за контрол на дъската
Грейдерите от серия С могат да се поръчат с фабрична подготовка за контрол на дъската. Предложена е максимална гъвкавост на клиентите на принципа за инсталиране Plug and Play: клиентите просто трябва да инсталират своя екран и предпочитана система за контрол на дъската, а ако вече разполагат с такава, лесно могат да я преместят на грейдера.

Допълнителна информация за грейдерите Case CE можете да получитe от официалния вносител - Тайтън Машинъри България.

Тайтън Машинъри България е официален вносител на трактори и комбайни CASE IH /част от CNH/ и широка гама прикачен инвентар на водещите марки VÄDERSTAD, SALFORD, KVERNELAND, TECNOMA, както и строителна и земеделска техника с марка MERLO.

Фирмата разполага с изградена мрежа от продажбено-сервизни центрове и мобилни сервизи в градовете: София, Стара Загора, Монтана, Плевен, Добрич, Русе, Бургас. Централният офис на Тайтън Машинъри България е позициониран в София.

Екипът на фирмата наброява 150 души, административен персонал, търговски специалисти и сервизни инженери.