ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина IX, брой 3, 2015

Layher Allround скеле за изграждане на тунели

Layher Allround скеле за изграждане на тунели

Изборът на подходящ метод за достъп до строителния обект намалява значително времето за строителство. Стълбищните кули от Layher са икономичното и безопасно решение за временен достъп.

Достъпът може да се реализира чрез пътеки с вградени капаци и стълби или чрез използване на стълбищна платформа за лесен достъп с инструменти. Освен това може да се реализират стълбища с ширина до 2,07m натоварване до 750 кг/m². Благодарение на гъвкавия дизайн на модулната Layher Allround система всяка височина може да бъде достигната и дори са възможни решения чрез висящи конструкции – неограничени приложения.

Безопасността е, разбира се, основно съображение и Layher стълбищните кули отговарят на всички норми за безопасност, дори и на изискванията за публичен достъп.

Системата Layher Allround като мобилно скеле осигурява решаващо предимство, ако работата трябва да се извършва секция по секция. Колела – вариращи от ролки с различна носеща способност да релсовите колела – се използват за мобилни проекти за различни приложения. Мобилното Allround скеле е подходящо за полагане на хидроизолационни мембрани, бетонна облицовка и други довършителни работи в тунели.

Скелето осигурява максимална гъвкавост в зависимост от профила на тунела, което позволява монтажа му в най-кратки срокове, без закъснения. Също така преместващите елементи осигуряват възможност за свободен достъп и движение под работната площадка. Цялостната платформа може да бъде построена в тунела или извън него и да бъде монтирана на мястото си.

Layher е проектирала носещата рамка Allround TG 60 специално за конструктивно подпиране. Този иновативен, допълнителен елемент към системата Allround може да бъде натоварен до 6 тона на крак и благодарение на интегрираната розетка е напълно съвместим с останалите Allround компоненти. Със система TG 60 подпирането може да бъде изградено по ефективен, безопасен и по-гъвкав път – без загуба на време при сглобяването.