ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина X, брой 2, 2016

Тръби за минерална вода и водоснабдяване

Тръби за минерална вода и водоснабдяване

ИНСТАЛ ИНЖЕНЕРИНГ СВ ООД е най-големия производител на преизолирани водопроводи за минерална вода в Източна Европа.

Ние произвеждаме специализирани топлопроводи устойчиви на агресивни води каквито се явяват минералните води. Най-новото производство на фирмата е стъклонапълнени полипропиленови тръби устoйчиви на високи температури с продължителен срок на експлоатация - до 50 години. Топлинната изолация е от пенопoлиуретан с коефициент на топлопроводност 0,028 W/mK която осигурява минимален пад на температура на минералната вода от източника до СПА центъра.

Като водеща компания в областта на производство на технологични тръбопроводи и фасонни части в България, Инстал Инженеринг СВ развива основната си дейност в две направления:
- Производство на тръбопроводи за водоснабдяване и за минерална вода.
- Производство на преизолирани топлопроводи за топлофикационни системи и климатични инсталации.

В резултат на разрастващата се употреба и приложение на пластмасовите тръби тип HDPE и PPR, PPR-GF, през 2013г. Инстал Инженеринг СВ внедри в производството си иновативни производствени системи от най-висок клас и е единствената фирма на Българския пазар, която произвежда трислойни стъклонапълнени полипропиленови /PPR-GF/ тръби.

Благодарение на своите характеристики стъклонапълнените тръби намират все по-широко приложение измествайки добре познатите тръби с алуминиева вложка. С тях се изграждат тръбопроводи за гореща минерална вода, за питейна студена и топла битова вода, за отоплителни инсталации до 90 °С, както и за сгъстен въздух и климатизация. Стъклонапълнените тръби са 100% рециклируеми за разлика от тръбите с алуминиева вложка.

Основни предимства:
- Ниско линейно разширение - 380% по-малко от нормалния PPR
- Добро поведение при високи температури за дълъг период от време
- подходяща е за отоплителни инсталации
- По-ниска топлопроводимост през стената на тръбата в сравнение със останалите PP-R тръби
- Стабилни при високи температури - укрепване на по-големи разстояния
- По-голяма пропускателна способност при еднакви диаметри
- Леки и лесни за монтиране и укрепване
- Дълъг живот на експлоатация

Върхова иновативност в продуктовата гама на фирмата са полипропиленови /PPR-CT/ тръби с кристална структура. PPR-CT е най-новият и най-висок клас материал в производството на тръбопроводи. /PPR-CT/ тръби в сравнение с останалите видове тръби могат да пренасят течности с най-висока температура.

Те са по-леки от останалите, имат (до 400%) по-ниско температурно разширение поради което и съответно имат най-ниски производствени и инсталационни разходи. Също така имат по-висок хидравличен капацитет при други тръби с еднакъв диаметър.



ИНСТАЛ ИНЖЕНЕРИНГ СВ

Браниполе 4109, Бивш селскостопански двор
тел.:032/ 519266
факс:032/ 518274