ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина X, брой 2, 2016

Новите тенденции при машините и технологиите на bauma 2016

Новите тенденции при машините и технологиите на bauma 2016

Нови продукти, методи и решения са същината на всяко изложение. Това важи също и за най-голямото изложение в световен мащаб – bauma. Наближаващото издание на изложението за строителни машини, строителни материали, машини за добив на суровини, строителни транспортни средства и строителни уреди ще се проведе от 11-ти до 17-ти април 2016 година за 31-ви път в Мюнхен.

Продуктовата гама на bauma 2016 е структурирана в 4 тематични области: Всичко, свързано със строителната площадка (оборудване; повдигаща и транспортна техника; строителни машини, инструменти и системи; машини и инсталации за производство, транспорт; кофражи и скелета). Минна промишленост (машини за добив на суровини; оборудване за строеж на мини и тунели; техника за преработка на добитите суровини); Производството на строителни материали (машини и съоръжения за производство на строителни материали, бетон и готови стоманобетонни елементи, асфалт, сухи мазилки и др.; съоръжения и системи за транспортиране и складиране на материалите; техника за управление на процесите). Доставчици и услуги (задвижвания, агрегати и модули; услуги; измервателна, управляваща и регулираща техника). И тази година посетителите ще имат възможността да се запознаят с най-новите разработки във всички тези области. Ето няколко първоначални новости и отличителни тенденции за по-нататъшно развитие и иновации при строителните машини.

Земекопна, товарачна и минна техника
Ниски нива на вредните емисии, икономия на гориво, повече мощност, увеличена производителност – характеристики, които стават все по-важни за строителната индустрия и производителите на строителни машини.

Въпреки това, което вече е постигнато, все още има място за по-нататъшни подобрения в системите на строителните машини. Тази година ще видим какъв напредък е постигнат, какво е развитието на фирмите и върху какво акцентират.

Минният сектор ще представи множество иновации и последните модели на фирмите производителки на минна и тунелна техника. Някои от тях вече бяха представени пред журналистите по време на медийния диалог, който се проведе през януари.

Кранове
И тази година най-новите кранове и подемни машини ще се извисяват високо в небето над панаирното градче в Мюнхен – добре позната и емблематична гледка от bauma. Новите разработки са насочени към все „по-гъвкави“ машини, параметри, с които може да се варира, така че да се осигури адаптиране към различни работни условия, комфорт за оператора, също така.

Кофражи и укрепителна техника
Скоростта и рентабилността са едни от основните фактори за успех в строителната индустрия. По-специално това се отнася за кофражните системи. Кофражите и укрепващите системи са съществена част от строителния процес, чието развитие е с непрекъснати темпове на иновации и технологични подобрения. Производителите в този сегмент непрекъснато излизат на пазара с все по-нови идеи и решения. Последните такива на водещи производители в бранша бяха показани и на изложението Bauma 2016.

Номинации и награди за нововъведения
В началото на годината – 19 и 20 януари, в Мюнхен се проведе медийният диалог, където стотици журналисти от специализирани медии от цял свят се срещнаха с представители на фирмите изложителки.

В края на втория ден от медийния диалог г-н Клаус Дитрих, Изпълнителен директор на Messe München, обяви петнадесетте номинирани компании за иновации и техните нововъведения. Наградите на победителите ще бъдат връчени на тържествена церемония вечерта преди старта на изложението bauma.

За изложението bauma 2016 Messe München стартира нова услуга: „Баума отворени иновации“ - онлайн платформа, където специалисти и други заинтересовани в сектора могат да се допитват до платформата за решаване на иновационни предизвикателства от дейността им, използвайки експертните познания и мрежата от контакти на панаира.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини