ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина X, брой 2, 2016

Предвиждаме разширяване на производствената база

Разговор с инж. Калин Гевезов, Регионален Мениджър продажби, Хени България

Предвиждаме разширяване на производствената база

Инж. Гевезов, представете някои реализирани проекти с Ваше участие? Какви продукти и решения внедрихте?
В началото искам да Ви благодаря за поканата за интервю и да поздравя Вас и читателите на Списание ИНФРАБИЛД.

Изминалата година беше много успешна за Хени България. Успяхме да се включим в доста инфраструктурни проекти, и достигнахме годишен оборот приблизително 1 млн. лева, което, за втората година на съществуване на Хени България, считаме за голям успех. Приключихме работата по ПСОВ в Пещера, доставихме цялостното оборудване за ПСОВ в Шумен, пуснахме в експлоатация оборудване за различни канални и помпени станции за дъждовни води в Приморско и Несебър. Успяхме да се преборим и да станем един от основните доставчици във ВиК сектора, като имаме сключени договори с редица ВиК дружества, сред които Бургас, Русе, Варна и др. Смело мога да твърдя, че се развиваме добре, вървим в правилната посока и съм убеден, че и за в бъдеще ще можем да предложим все повече услуги.

Разкажете малко повече за производствената база на компанията в Стара Загора?
Производствената ни база в Стара Загора се развива с много добри темпове. Тази година предстои разширението й, като ще се строи ново производствено хале. За съжаление не можем да се похвалим с голяма реализация на продуктите на нашия пазар, тъй като произвеждаме продукти с много високо качество, което предполага и по-висока цена. Така че, основно произвеждаме за износ. Работим предимно за Западна Европа – Швейцария, Австрия, Германия, Великобритания. За нас е важно, че зад името Häny винаги стои качество.

Увеличавайки базата, ще разширим и гамата предлагани продукти и ще предлагаме такива, които не са само в областта на ВиК услугите. Ще започнем сглобяването на машини, предназначени за инжекционни системи и разтвори. Добре развиваме и това направление от дейността на компанията и вече имаме изпълнени няколко поръчки за такъв тип специализирана техника. Но бъдещето развитие на направлението е тясно свързано със спирането на част от обществените поръчки, тъй като продуктите и решенията от това наше направление са предимно за тунелно и язовирно строителство.

Споделете за някои от последните продукти и решения, които предлагате на пазара?
Както споменах в предния въпрос, предлагаме решения за хидротехническия сектор. За двата планирани язовира, по които стартира работа, се използват продукти на Хени за изграждане на стените. Очакваме скоро да се включим с продукти и в проектите за пречиствателни станции за питейни води. Искам, също така, да споделя, че активно работим и в сферата на възобновяемите енергийни източници. Например, предлагаме високоефективни турбини Pelton. Предлагаме решения за микровецове и ПАВЕЦ. Има вече два работещи микровеца на територията на област Стара Загора, където са внедрени наши продукти, които функционират там от края на 2012 година, и на този етап ВиК Стара Загора реализира допълнителни приходи от тези съоръжения. В състояние сме да удовлетворим различни нужди на нашите клиенти, така че се надявам за в бъдеще още по-сериозно да развием и това направление от дейността на Хени.

На предстоящата конференция Булаква, организирана от БАВ, която ще се проведе на изложението Вода София, ще покажем различни типове оборудване, предназначени за разнообразни нужди, както и възможности за повторно оползотворяване на ресурси от водоснабдителни източници.

С какви начинания и амбиции стартирахте годината?
Амбициите ни са да бъдем един от водещите доставчици на нашия пазар – както с продукти наше производство, така и с продуктите на нашия партньор Caprari. Радваме се, че нашите клиенти и контрагенти ни вярват, и се обръщат към нас, когато имат конкретни проблеми. Така че и за в бъдеще ще продължим да работим в тази област и да сме полезни с ефективни решения за водния сектор.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини