ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина X, брой 8, 2016

„КМВ-системи за пътна сигурност“ инвестира в програми за управление на извършени дейности по РПМ

„КМВ-системи за пътна сигурност“ инвестира в програми за управление на извършени дейности по РПМ

„През 2021г. подменихме ограничителните системи на АМ „Тракия“ от км 21 до км 46. В този участък са монтирани над 55 км тривълнови системи, от които около 2км са от най-здравите системи H4b и над 40 км двувълнови. В момента работим по завършване на обект: АМ "Хемус" участък от км 310+940 до км 322+360. Освен подмяна на ограничителните системи на големи обекти, ние възстановяваме и унищожените вследствие на ПТП мантинели по РПМ в цяла западна България. Възстановяването е отговорна работа, която изисква бързото реагиране от наша страна и добра координация с възложителя.

Като пример за това ще дадем настъпилото ПТП на АМ „Тракия“ при км 7 през м. април 2021г. Нашите екипи бяха изпратени веднага да окажат съдействие за демонтажа и осигуряване проходимостта на АМ „Тракия“. До седмица бяха извършени асфалтови дейности и монтирахме над 500м ограничителни системи в участъка.

Смятаме, че бързата реакция за възстановяване след ПТП осигурява живота и здравето на пътуващите. Затова последните години инвестирахме в разработване на програма „Система за управление на възлагане и ремонтиране на ограничителни системи“.

С тази програма се цели минимизиране на неточностите при определяне на километричното положение, типа и обхват на ремонтите, по-бързо и точно възлагане на дейностите, изпълнение и отчитане.

Чрез приложението ще може да се визуализира цялата информация, всички ПТПа и ремонти, което ще помогне на собственика на пътя /АПИ, община и друг/ при планиране на бъдещите ремонтни дейности.

"Програмата ще улесни цялостния процес по възлагане и възстановяване на ударени ограничителни системи, което ще гарантира една по-добра пътна мрежа." - коментираха от компанията.