ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XIV, брой 6, 2020

Гуменоверижни багер-товарачи MCR Mecalac от Роланд Трейдинг

Гуменоверижни багер-товарачи MCR Mecalac от Роланд Трейдинг

Серията гуменоверижни багер-товарачи MCR на Mecalac осигурява на строителните фирми печелившите предимства, които ще ги изстрелят пред конкуренцията. Това са четири модела мултифункционални гуменоверижни машини (6MCR, 8MCR, 10MCR и 15MC), които обхващат диапазон от работни маси 6-15 тона, и се движат със скорост над 10км/ч - комбинация непосилна за аналогичен верижен багер. Това допринася за повишаване на производителността и по-голяма степен на оползотворяване капацитета на машината.

Завиването с джойстик е удоволствие, а компактните размери отзад и отпред са от голяма полза при работа в тесни места.

Всички машини Mecalac от серия MCR използват кофи за минитоварачи, като те се монтират в посока напред. Това позволява избутване и товарене на много по-големи обеми. Товарачната кофа може да се подпира на греблото и така силата на избутване се предава директно от ходовата част към кофата.

Моделът Mecalac 8MCR използва товарачна кофа с капацитет 0,53м3. При специализираните багери такава кофа се монтира на 12-тонен модел. Oсвен това товарачните кофи позволяват разстилане на материала или фино подравняване на терена само с едно минаване, без необходимост от завъртане на надстройката или движения със стрелата. Така се намалява драстично времето за изпълнение на един работен цикъл.

Mecalac 8MCR е с работна маса 7,2 тoна, общият радиус на завъртане на надстройката със стрелата е 2698мм, което е еквивалентно на общия радиус на завъртане на конвенционален 2-тонен минибагер.

Изкопаване на канали в непосредствена близост до стена или успоредно на машината, преместване на товари, разтоварване на палети зад препятствия или под нивото на земята - каквото и да е предизвикателството, мултифункционалните гуменоверижни багери Mecalac серия MCR могат да се справят, предлагайки решения на трудни задачи в строителството и логистиката на обекта. Патентована стрела на Mecalac се прибира назад под ъгъл 130°, като осигурява максимална стабилност, действайки като естествена противотежест. В същото време машината може да вдигне товар, който е 40% от масата є, а кинематиката на стрелата позволява както голям работен обсег, така и възможност за работа близо до машината.

Благодарение на главния превключвател операторът може лесно да преминава от режим на работа като багер към режим като челен товарач, което увеличава производителността.

Моделите на Mecalac серия MCR предлагат редица функции за икономии на гориво, включващи автоматично преминаване на двигателя на празен ход след като уредите управление не са докосвани за определено време, автоматично изключване на дизеловия агрегат след определено време работа на празен ход и др. В крайна сметка използването само на една комбинирана машина на обекта допълнително намалява разходите за експлоатация и поддръжка.