ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XIV, брой 6, 2020

Двустенен хоризонтален резервоар за дизел от SAVI

Двустенен хоризонтален резервоар за дизел от SAVI

Петрус е изключителен представител за България на италианската фирма SAVI - производител на резервоари и ведомствени бензиностанции. Най-новият продукт на компанията е GIAN SAVI BOX 70 - двустенен хоризонтален резервоар. Този тип резервоари са подходящи както за строителни компании, така и за фирми, занимаващи се с транспортна дейност или земеделие. Външният резервоар е конструиран да поеме 110% от вместимостта на вътрешния резервоар. Направен е от първокачествена сертифицирана стомана S235JR, в съответствие с EN 10025-2.2004, с минимална дебелина 3мм. Боядисването е извършено след почистване и обезмасляване. Двата слоя боя издържат на високи температури, като първият е корозоустойчив, а вторият предпазва от външните въздействия и контакт с дизел.

Моделът е оборудван с колонка за дизел за ведомствена употреба модел SAVI BOX 70, работеща при напрежение от 220V и дебит 70л/мин. Колонката се отличава от стандартните модели по тройно заключващата кутия, както и на електрическия блок, за предотвратяване на злонамерен достъп, в която се намират помпата, броячът, филтърът и нивомерът. Така оборудването е предпазено от влиянията на околната среда. Други предимства на тази колонка са нейният повишен дебит.

Оборудването включва и автоматичен пистолет, който изключва притока на гориво при запълване на съда, влагоабсорбиращ филтър, маркуч за дизел 6м, контролен панел със светлинен показател и спиране на помпата при минимално ниво. Моделът GIAN също така има инсталиран прецизен електронен нивомер с дисплей, управляващ минимално ниво, и сигнал за максимално ниво на запълване при прехвърляне на 90% от капацитета на резервоара. Предлагат се и по-усложнени модели с контрол на зарежданията, при които може да следи, какво количество гориво е изразходвано от даден служител и с коя машина.