ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XIV, брой 6, 2020

Българска Асоциация по Водите проведе традиционния си годишен семинар

Българска Асоциация по Водите проведе традиционния си годишен семинар

През 2020 г. той се проведе на 24 септември в Старосел с тема „Пречистване на питейните води“ като част от програмата бе награждаване на участниците в конкурс за най-добра пречиствателна станция за питейни води в България, а успоредно се проведе и специализиран обучителен курс на тема „Измерване разход на вода в напорни тръбопроводи и безнапорни канали“. Официални партньори на БАВ бяха Съюз на ВиК операторите в Република България (СВиКОРБ) и Български ВиК Холдинг (БВиКХ).

В откриването Димитър Аличков, председател на БАВ, приветства участниците и наблегна на това, че е важно участниците в процеса по пречистване на природните води да работят заедно, за да може всички хора да има достъп до чиста и безопасна вода. Към началната дискусия се присъединиха още Емил Димитров – министър на околната среда и водите, Илияна Тодорова – директор на дирекция „Управление на водите“ в МОСВ, Ганчо Тенев – член на УС на СВиКОРБ и Иван Иванов – председател на УС на БВиКХ.

В последствие бе дадена възможност на спонсорите на събитието да покажат своята дейност. Това бяха Грундфос България, които представиха дозиращи помпи от гамата Smart Digital и генератори на ClO2 и NaClO. Аквахим показаха фирмени решения за това как да се подготвим за лабораторния анализ на питейни води в отговор на новите нормативни изисквания. ДМ Арматурен дадоха иновативни решения срещу замърсяване на питейната вода, чрез предпазител за обратен поток на Socla, а как и къде можем да използваме стъклопласт, чугун и керамика ни показаха APS България с тяхната продуктова гама.

За участвалите в конкурса допълнителни награди имаше осигурени от останалите рекламодатели в събитието Електра помп, Стико БГ и П и М Консултинг.