ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XIV, брой 8, 2020

Минибагери Cat® от следващо поколение

Минибагери Cat® от следващо поколение

Новите модели от гамата хидравлични минибагери Cat®, проектирани и произведени от Caterpillar, са предназначени да предоставят на потребителите максимална производителност, универсалност, безопасност, удобство на оператора и ценова достъпност в най-компактните възможни размери за машини. Резултатът от този ориентиран към потребителя инженерен подход е, че новите модели са оборудвани стандартно за първи път в сектора с функции като управление чрез джойстик (Stick Steer), повдигащ се покрив или кабина, както и с нови функции, налични като допълнително оборудване, включително климатична система и разширяваща се ходова част за цялата гама.

Минималните работни тегла (приблизителни) на новите модели са в диапазона 1575-2045 kg, а максималното работно тегло е в диапазона от 8233 до 10 182 kg. Ходовите части с гумени вериги са включени в стандартното оборудване, а като опция за всички модели се предлагат и стоманени вериги.

Премиум оборудване
Новите минибагери от следващо поколение използват ефективна и икономична товарочувствителна хидравлична система с електронно управлявана бутална помпа с променлив работен обем с дебит до 66 L/min (17,4 gpm) до 167 L/min (44 gpm). Високите дебити в съчетание с високите налягания на задействане на предпазните клапани осигуряват на новите модели по-голям хидравличен капацитет за постигане на големи сили на копаене и повдигане, както и възможност за управление на хидравлични прикачни устройства.

За повече универсалност стандартната хидравлична система на прикачното оборудване (с хидравлични тръбопроводи за бързо разкачване) осигурява еднопосочен, двупосочен и непрекъснат хидравличен поток. Налични са ръчни и хидравлични бързосменници, а новите модели се предлагат с подготовка за монтаж на захват и сертифицирано ухо за повдигане. Работата с „права лопата“ осигурява повече прецизност при копаене около водопроводни и канализационни съоръжения и може да се осъществи чрез кофи с pin-on монтаж или с бързосменник.

Безопасност и обслужване
Защитните конструкции (ROPS, TOPS и Top Guard - Level I) са предназначени да осигурят безопасна работна среда за операторите. Всички органи за управление са защитени със система за заключване на хидравличните функции, а халогенните светлини на стрелата осветяват ефективно работната зона. Предлаганите като опция LED светлини отпред и отзад осигуряват по-голяма видимост. Лесните за транспортиране модели от следващо поколение също така разполагат с точки за връзване, разположени на ролковите тележки, за по-лесно фиксиране на машината.

Работно място на оператора
Конструкцията на минибагерите Cat от следващо поколение поставя акцент върху комфорта, удобствата и безопасността на оператора. Новите модели са оборудвани с изолирани и херметизирани кабини, осигуряващи чиста работна среда и снабдени с подобрена система за отопление/вентилация/климатизация, която осигурява комфорт във всякакви климатични условия. Седалки с окачване с широк прибиращ се предпазен колан са включени в стандартното оборудване, а конзолите за управление са снабдени регулируеми подлакътници. Нивата на шум в кабината са 72 dB(A).

Интуитивните органи за управление включват LCD дисплея от следващо поколение, който предоставя лесна за четене информация за машината и е оборудван с джойстик за лесна навигация, включително задаване на индивидуални настройки за работа. За допълнително удобство стандартното оборудване включва превключвател за режима на управление, който позволява на операторите бързо да адаптират машината към предпочитаното от тях управление чрез джойстик. Голямото предно стъкло се плъзга нагоре и се съхранява удобно над главата, а широките остъклени зони отстрани и отзад на кабината, както и прозрачният таван, осигуряват панорамна видимост. Към дисплея може да бъде свързана камера за обратно виждане.ЕЛТРАК БЪЛГАРИЯ

София 1331,
тел.:02/ 8183000
факс:02/ 8083131