ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XV, брой 1, 2021

Doosan се цели във върха с нова серия челни товарачи

Doosan се цели във върха с нова серия челни товарачи

Doosan Infracore Europe представя нова серия челни товарачи DL-7. Машините предлагат изцяло нов дизайн, мощни дизелови двигатели по Етап V на ЕС, по-висока производителност, повишена горивна ефективност, по-малко разходи за експлоатация и поддръжка и най-съвременни уреди за управление, заявява южнокорейският производител. Като първи етап се въвеждат седем модела с работни маси от 16 т до 35 т, останалите четири - от 11 т до 14 т плюс 23-тонният модел с вариаторна трансмисия, ще се появят по-късно през тази година.

Веднага впечатлява изцяло новият външен дизайн, който бе отличен с престижните награди iF Design Award 2020 (Германия) и PIN UP Design Awards (Южна Корея). Вложени са и редица подобрения в отговор на изискванията на европейските клиенти. Сред тях можем да отбележим новият дизайн на кофите (2,8-6,4 куб. м), осигуряващ с до 7% по-голям товарен капацитет в съчетание с по-лесно и бързо напълване.

Новата кабина предлага значително подобрена панорамна видимост, като площта на прозорците е увеличена с 14% в сравнение с предходната серия DL-5. Операторът има на разположение луксозна седалка Grammer Actimo XXL с пневматично окачване, възможности за цялостно регулиране, пневматична лумбална опора и подгряване като част от стандартната спецификация. Новите джойстици са изцяло вградени в подлакътниците. Тяхната чувствителност може да се регулира според предпочитанията на оператора от монитора с тъчскрийн дисплей. На него се вижда също изображението от камерата за зоната зад товарача, показанията на системата за измерване на товара в кофата, климатичната система и др.

Автоматичната петстепенна трансмисия тип Powershift, мостовете за тежки приложения и автоматичното хидравличното блокиране на диференциала в движение на 100% осигуряват висока работоспособност, особено при голямо натоварване.