ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XV, брой 1, 2021

Хьорман предлага нови интелигентни и адаптирани към клиента решения за контрол на достъпа

Пламен Георгиев, търговски мениджър Хьорман България

Хьорман предлага нови интелигентни и адаптирани към клиента решения за контрол на достъпа

Уважаеми г-н Георгиев, за читатели на сп. Инфрабилд ще бъде полезно да разберат повече за системите за контрол на достъпа предлагани от Хьорман.
Системите за контрол на достъп, предлагани от германската фирма Хьорман намират широко приложение както в частния, така и в обществения сектор, където е необходимо да се контролира достъпа на превозни средства. Най често срещаните обекти за контрол на достъпа са частни паркинги, наземни или подземни, паркинги на обществени сгради, обществени места за общо ползване като болници, търговски центрове, и други.

Най-характерно за бариерите на Хьорман e, че всички те се произвеждат от корпус от благородна стомана и алуминиево рамо. Рамената от своя страна могат да бъдат произведени с различни форми - кръгло или плоско с дължина на рамената 3, 4, 6, 8 или 10 м. Иновация в производството на бариери е факта, че Хьорман предлага защита против вандализъм.

Всяка бариера е окомплектована с контролна станция за вход и изход, рамо, приемник, дистанционно. В допълнение като допълнителни екстри може да предложим LED осветление, датчик за разпознаване на регистрационни номера, индикатор за пожар, четец за карти и други.

Кой вариант за коя цел на приложение е най – подходящ при различните проекти?
Всичко е много индивидуално и зависи от потребностите и желанията на клиента, както и типа обект, на който ще се експлоатира въпросната бариера. Имаме различни корпуси за изпълнение като размери в зависимост от това, дали ще обслужва леки коли или камиони, както и различни четци за контрол на достъпа.

Изключително важно е да отбележим, че бариерите на Хьорман се произвеждат в широк интервал от 240 до 5000 цикъла на денонощие в зависимост от интензитета на експлоатация на бариерата и дължината на рамото.

Какво представлява система за идентификационен мениджмънт? На какви други интелигентни решения могат да разчитат клиентите на Хьорман?
Предлаганата като опция система за идентификационен мениджмънт играе централна роля при всички методи на регистрация. Тя дефинира кои потребители с кои идентификационни носители през кои бариери в какви времеви интервали могат да преминават. При разработеното от Хьорман решение за тази цел мобилно или стационарно крайно устройство се свързва през уеб браузър с IP адреса на бариерата. Това се случва или директно с бариерата, или през локалната мрежа, посредством LAN или WLAN. Индивидуален идентификационен мениджмънт за паркингите на хотели позволява ползване на подземния гараж или паркингите на хотела за определено време. Правомощията за влизане и излизане на посетители с продължителен престой се регулират от електронната система. По време на почивките и извън работно време влизането може да бъде забранено от системата.

Всяка година Хьорман надгражда и пуска на пазара нови интелигентни и все по адаптирани към клиента решения за контрол на достъпа.