ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XV, брой 2, 2021

Изгражда се нов парк в Свищов

Изгражда се нов парк в Свищов

Във връзка с огромното желание на живущите в централната част на Свищов и целенасочените действия на Общината за облагородяване на градска жизнена среда, в крайдунавския град започна дългоочакваното изграждане на парк „Хаджи Димитър“.

Кметът на Свищов д-р Генчо Генчев даде старт на строителните дейности по изграждането на новият парк, който е разположен между улиците „Хаджи Димитър“ и „Петър Ангелов“, представлява свободно естествено затревено пространство. След обновяването и функционалното преустройство, предстои да се превърне в зелена зона за отдих и игри. В проекта се предвижда изграждане на зелен паркинг за 12 МПС, изграждане на детска площадка за игра на деца от 3 до 12 години, зона за тихи игри и организирана зона за отдих с парково обзавеждане. Ще бъдат инсталирани кошчета за разделно изхвърляне на отпадъци и подходящо парково осветление.

На новия парк „Хаджи Димитър“ ще да бъде осигурен достъп за деца и възрастни с увреждания, както и паркомясто за инвалиди.

Средствата за строително-ремонтните дейности, в размер на 200 хил. лв., са осигурени от капиталовите разходи на община Свищов, а срокът за изпълнение на проекта е до месец септември, тази година.

С настъпването на пролетните месеци в град Свищов бе направен оглед на състоянието на детските площадки за игра и започнаха дейностите по подмяна и ремонт на счупени и амортизирани съоръжения в детските кътове. С грижа за безопасността на малчуганите и спазвайки всички нормативни изисквания, изцяло бяха подменени люлките и пързалките на площадките намиращи се срещу Полицията и на пл. „Велешана“. Същевременно бе извършен ремонт на кътовете за игра на ул. „Средна гора“ и в местността Паметниците, като този процес по подмяна и поддръжка ще продължи поетапно във всички детски площадки в Свищов. Успоредно с подготовката на съоръженията за детски игри, ОП „Чистота“ подмени кошчетата за дребни отпадъци на 13 ключови места в града, като за целта бяха инсталирани 93 нови статични коша за смет.

Прелисти новия брой

  • Прелисти този брой на Списание ИНФРАБИЛД

още в рубриката

Новини

реклама