ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XV, брой 2, 2021

Doosan представя новия колесен багер DX57W-7

Doosan представя новия колесен багер DX57W-7

Южнокорейският производител въвежда на пазара нов 6-тонен колесен багер. В допълнение към новия дизелов двигател по Етап V на ЕС моделът DX57W-7 е оборудван с няколко нови системи и функции, осигуряващи повече комфорт, удобства и свързаност при поддържане на оптимални производителност, издръжливост и разход на гориво.

Дебютиращият багер разполага с най-новото поколение на телематичната система DoosanConnect, която е част от стандартната спецификация. Тя предлага дистанционен мониторинг на работното и техническото състояние, като за целта събира информация от сензори, монтирани по машината.

Стандартното оборудване включва също стерео уредба, вградена в арматурното табло (с Bluetooth за свързване с мобилен телефон или MP3-плеър), и зарядно устройство с USB-вход. Комфортът и безопасността при работа се допълват от полезни опции като система от камери за цялостна видимост около багера, както и от система за разпознаване на препятствия около машината чрез ултразвук.

Сред останалите удобства трябва да се отбележи и регулирането на позицията на кормилото. На независимо регулиране подлежат също положението и ъгълът на седалката, в т.ч. на облегалката и лумбалната опора, както и височината на двете конзоли с джойстиците. Стандартно са включени осветление в кабината, сенник и странично огледало.

Новият колесен багер DX57W-7 се захранва от дизелов двигател Doosan D24 с мощност 57 к.с., като агрегатът е съобразен с екологичните норми на ЕС по Етап V. Операторът разполага с два скоростни режима на придвижване, като максималната скорост е 30 км/ч. Стандартно багерът се оборудва с единични колела, но може да се поръча и с двойни (опция).

За максимална безопасност при работа с машината, в т.ч. преместване на по-тежки товари, Doosan DX57W-7 разполага с устройство за предупреждаване при претоварване и с обезопасителни клапани на хидравличните кръгове на стрелата и греблото.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини