ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XV, брой 2, 2021

Гамата на DAF обхваща всички строителни приложения

Георги Загоров, управител на Турботракс България

Гамата на DAF обхваща всички строителни приложения

Уважаеми г-н Загоров, бихте ли представили актуалното оборудване на марката DAF в сегмента, свързан със строителството и изграждането на инфраструктурата предлагано от Турботракс България.
Здравейте! Първо искам да поздравя читателите на Вашето списание и да им пожелая най-вече здраве и безаварийна работа в тези предизвикателни времена.

За мен е удоволствие да представя продуктите, предлагани от Турботракс България.

Гамата ни обхваща товарни автомобили с обща маса от 7.49 т до 50 т. DAF Trucks предлага съвременни решения във всички аспекти на сухопътният транспорт. Камионите за строителството са водещи по отношение на здравина, надеждност и ефективност. Тези характеристики, съчетани с удобната кабина, превръщат камионите DAF в желан избор както за собствениците, така и за шофьорите.

И трите ни серии LF/CF/XF могат да бъдат конфигурирани, както за универсални, така и за специфични нужди на клиента. В областта на строителството един от основните акценти е върху моделите LF/CF с вариант “Construction” , които са проектирани основно за работа извън пътя. Те се предлагат с усилени рама и оси, увеличен пътен просвет и ъгли на атака, екстериорни и интериорни решения за работа в агресивна среда, задни тандем оси с „люлеещо“ окачване, роботизирани предавателни кутии със селектор за софтуер „On/Off-road”, предна ос с хидромотори за асистенция в тежки условия и много други.

За безаварийната и ефективна експлоатация на камионите, клиентите могат да разчитат на професионалния екип на Турботракс България. Партньорското взаимодействие с клиента започва още от коректното конфигуриране на автомобилите, минава през предаването им, съчетано с обучение на водача и продължава чрез бързите и адекватни действия при планирано обслужване или аварии.

За читателите на сп. ИНФРАБИЛД ще бъде интересно да научат повече какви маркетингови активности планирате през 2021? Как е организирана търговската дейност на Турботракс България, за да продължите да бъдете по-близо до клиентите си предвид ситуацията?
Предвид международната здравна обстановка е трудно да говорим за фиксирани дати и събития. Въпреки това, сме предвидили няколко събития през годината.

Планираме участие в Truck Expo 2021, което е основно събитие в нашия бранш и ще се състои от 10-ти до 12-ти Юни на територия на “Международен Панаир Пловдив”. Там ще представим нашите продукти за международен транспорт, дистрибуция и строителство. Ще представим за първи път в България специален 4-осен самосвал. Премиерният камионът е DAF CF 430 FAW с техническа допустима обща маса на соло камион 43т, задвижване 8х4, като последната ос е управляема и повдигаема. По този начин се получава един надежден самосвал с голяма маневреност, приложим в по-тесни пространства, което прави конфигурацията FAW 8x4 идеална при превоз на тежки товари в кариери или строителни обекти, където трябва да се маневрира на малко място. Когато пък е с празен кош, задната ос е повдигната и това понижава разходите за експлоатация.

Отделно в зависимост от обстановката, планираме поне едно събитие посветено на строителния сегмент, вероятно в централата ни в София.

Винаги сме на разположение на своите клиенти за индивидуални презентации и консултации. Офисите и сервизите ни работят с обичайното работно време и капацитет, като са взети всички възможни предпазни мерки.

В заключение какви очакванията имате Вие и Вашият екип за настоящата година по отношение на развитието на сектора?
След спада в продажбите на товарни автомобили през 2020 г., сега като че ли се задейства някакъв „компенсаторен“ механизъм и в първото тримесечие на 2021 г., поръчките и в България и в Европа се увеличиха. От една страна това се дължи на задържаните покупки от миналата година, от друга на облекчените условия за финансиране от страна на финансовите институции, а от трета на това, че транспортът на стоки като цяло не е от силно засегнатите от пандемията отрасли.

Този „летящ“ старт доведе до дълги срокове на доставка и ако тази тенденция се запази, най-вероятно още от края на пролетта, ще се възможни поръчки само за следващата година. Това не е добре нито за операторите на транспортна техника, нито за вносителите на камиони и надстройки, тъй като ще се изисква по-прецизно планиране за по-дълъг период от време, което пък е свързано неминуемо и с поемането на по-голям риск.

Ние от Турботракс България ще доставим повече автомобили през 2021 г. , но оставаме предпазливи в своите очаквания, тъй като все още няма ясна прогноза за развитието на пандемията.