ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XV, брой 2, 2021

Подборът на правилните специалисти е ключов фактор за предоставянето на качествена услуга

Роберт Солдано управител на Аутомотив Текнолъджи Солушън

Подборът на правилните специалисти е ключов фактор за предоставянето на качествена услуга

През януари 2021 АТС изгради свой сервиз с иновативно оборудване, специализирани инструменти и диагностична апаратура. Разкажете повече как се решихте на тази стъпка и какво печелят вашите клиенти?
„Аутомотив Текнолъджи Солушън“ ЕООД е официален и изключителен Сервис партньор на ZF в България от 2012 г. Като такъв, освен пълната гама от цели агрегати, предлагаме оригиналните резервни части за тях и сервизно обслужване. От основаването си през 2007 г. до днес АТС инвестира значителни средства в изграждането на собствена база, както и в специализация на служителите си в съответствие с изискванията на фабриката. До момента си партнирахме с доверен сервиз за предоставяне на сервизна услуга, а през януари 2021-а АТС завърши изграждането на свой собствен такъв с иновативно оборудване, специализирани инструменти и диагностична апаратура.

Подборът на правилните специалисти е ключов фактор за предоставянето на качествена услуга. Специалистите от сервиза ни имат 17 години натрупан опит във фабриката и в Италия. Те са усвоили максимални знания, за да могат да решават всякакви проблеми с компетентност, професионализъм и бързина, в пълна подкрепа на клиентите, които спестяват пари благодарение на фирмата и на квалифицираното обслужване.

Използваме само оригинални резервни части: декларираме това в официалните сервизни документи, издадени след извършената услуга, давайки на клиента увереността, че полученото решение се поддържа от високата технологичност и максималната надеждност при първоначално изграждане. Затова клиентът получава 12- месечна гаранция за извършената услуга. Използваме само оригинални масла и смазки, специално разработени от фабриките, произвели агрегатите.

Докато някои специалисти просто заменят резервни части, квалифицираният персонал на АТС работи за отстраняване на причините за повредите на превозното средство и агрегата. Клиентът получава напълно различно и по-добро обслужване. Фирмата ни предлага и мобилен сервиз, който може да помогне на клиента, където и да се намира.

Какви са подходите, които следва АТС за да повишава квалификацията на своите специалисти?
Обръщаме изключително голямо внимание на обучението на нашите кадри. Те имат дългогодишен опит в бранша и непрекъснато повишават своята квалификация чрез посещения на специализирани курсове във фабриката, както в областта на търговията и продажбите, така и за сервизирането на отделните типове агрегати на ZF. Ние сме единственият партньор на ZF, който изпраща служителите си на обучение във фабриките в Германия и в Италия. За всеки преминат курс на обучение специалистите ни получават съответните международни сертификати. Благодарение на всичко това нашите търговци и механици познават продуктите изключително добре и осигуряват компетентно обслужване на клиентите с консултации по технически въпроси, идентификация и поръчка на резервни части.

ZF, чийто единствен партньор е АТС, инвестира непрекъснато в научно-изследователска и развойна дейност. Това ли е една от причините за успеха на марката? Кои са другите?
Основана през 1915 г., ZF еволюира от производител, специализиран в доставката на зъбни колела за цепелин, до глобална технологична компания, която доставя системи за леки автомобили, търговски превозни средства и индустриални технологии, осигуряващи следващото поколение мобилност. Продуктовото портфолио на ZF включва трансмисии - механични, роботизирани и автоматични, мостове и техните компоненти, системи за кормилно управление, диагностични апаратури и др.

ZF има 153 500 служители по целия свят с 271 фабрики в 42 държави. През 2020 г. концернът постигна продажби от 32,6 милиарда евро. Всяка година ZF инвестира над 7% от своите приходи от продажби в научно-изследователска и развойна дейност.

Като глобално активна компания, работеща в конкурентна индустрия, ZF непрекъснато вижда нови възможности, които включва в плановете и прогнозите си, при условие че има значителна вероятност за успех. Систематичното извличане на възможности е съществена част от политиката на ZF за устойчив растеж. Използвайки систематично своите пазарни проучвания и анализи на околната среда, ZF непрекъснато работи за идентифициране на възможности за подобряване дизайна на продуктите си, ефективността на производството, пазарните резултати и структурата на разходите.

Качеството, технологичното лидерство и иновативната сила са формирали идентичността на ZF повече от 100 години.

Кои са последните новости от ZF в областта на строителната техника?
Според изчисленията до 2050 г. две трети от световното население ще живее в големи градове. Това развитие идва и с недостатъци: финият прах, емисиите на гориво и шум оказват влияние върху околната среда и жителите. Строителната техника на бъдещето трябва да бъде не само климатично неутрална, но също трябва да работи безопасно и ефективно.

Тези цели са отразени във водещия принцип „Vision Zero“, който ZF се стреми да постигне във всичките си подразделения: свят на мобилност без локални емисии, без катастрофи и без технически неизправности. За тази цел понастоящем компанията вече разработва ориентирани към бъдещето технологии.

Изискванията за по-ниски емисии на газ и шум принуждава производителите на строителни машини да работят в среда с все повече предизвикателства. Законодателните промени и нови насоки за подобряване качеството на въздуха означава, че ограниченията за шофиране, особено за превозните средства с дизелови двигатели, ще продължи да расте.

Въпреки разработването на строителни машини без емисии, дизеловите автомобили ще продължат да доминират на световния пазар още дълго време. Но и те трябва да отговарят на изискванията за по-нисък разход на гориво и емисии на CO2. Тук идва ZF със своите решения за намаляване на емисиите и спестяване на енергия, която също работи за повишаване на ефективността и производителността.

Независимо дали се касае за челни товарачи, самосвали, грейдери, горски приложения или обработка на материали, в своите персонализирани, ориентирани към конкретните нужди решения, ZF обединява своя опит в предавателните кутии, мостовете и разработването на софтуер, за да предложи повече от сбора от предимствата на отделните приложения. Цифрите говорят сами за себе си. Системните компоненти като ZF мостове и трансмисии осигуряват повишена производителност и подобрен комфорт при работа и управление на водача, свързани с намаляване на разходите за експлоатация и поддръжка за собственика на превозното средство.

ZF постоянно разширява портфолиото си с електрически мостовe, централни задвижващи системи и електрически ПТО.

ZF разработи нова високопроизводителна радарна система за ранно разпознаване на обекти. Радарните сензори за къси разстояния Gen5 поддържат функции като „Помощ за наблюдение“. Заобикалящата среда може да бъде разпозната на разстояние до 90 метра с разделителна способност от 20 сантиметра и в диапазон от +/- 75 градуса.

Нововъведение в строителните машини е, че в комбинация с приложение на ZF, данните за превозното средство могат да бъдат анализирани и да се поправи самостоятелно грешката на електронното управление. Ако самопомощта е невъзможна, данните могат да бъдат прехвърлени към екипа за поддръжка на ZF.