ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XV, брой 5, 2021

Нови попълнения в звездния отбор на Hitachi

Нови попълнения в звездния отбор на Hitachi

Hitachi CM продължава да развива авангардната си серия верижни багери ZX-7. През това лято дебютираха още пет модела с работни маси от 17 до 25 т, с което японската компания обнови изцяло машините си в средния клас. Използваните най-съвременни технологии осигуряват изключителни ползи както за собствениците на строителните фирми, така и за операторите в такива важни направления като рентабилност, комфорт и лекота на управление, икономичност, безопасност, надеждност и ефективно управление на машинопарка.

Новите верижни багери, лансирани от Hitachi през юни и юли, са ZX ZX160-7 с работна маса 17,7 т, ZX180-7 (18,9 т), ZX210-7 (21,9 т), ZX225US-7 (24,8 т), и ZX225USR-7 (23,5 т). Те предлагат не само най-високо качество, но и впечатляващи икономии на гориво. По-големите багери ZX210-7, ZX225US-7 и ZX225USR-7 регистрират до 11% по-малък разход на дизел в сравнение с предходните модели. Голям принос за това постижение има уникалната хидравлична система TRIAS III, осигуряваща висока производителност при всяко едно приложение на машината.

Данните за ZX160-7 и ZX180-7 показват икономии на дизел до 7% благодарение на модерната хидравлична система HIOS IV и някои подобрения по задвижването на ходовата част. Разбира се, тук значение имат и вложените най-съвременни дизелови двигатели, съобразени с екологичните изисквания на Етап V на ЕС. От своя страна операторите имат на разположение нов ЕКО-индикатор, който ясно се вижда на многофункционалния 8-инчов дисплей. Той ги ориентира дали работят икономично и така

Изключително просторните кабини предлагат на операторите първокласен комфорт и високо качество на интериора, както и едно от най-високите нива на шумоизолация в бранша, в т. ч. с 16% по-малко вибрации при ZX160-7, ZX180-7 и ZX210-7 в сравнение с предходното поколение. Кабините на ZX225US-7 и ZX225USR-7 са разполагат с 15 см по-широки врати, повече вътрешно пространство и допълнително разширено място за краката на оператора.

За лекотата на управление голям принос има ергономичният дизайн на конзолите, джойстиците и превключвателите, както и удобното разположение на всички уреди за управление. С основното меню на 8-инчовия LCD-дисплей се работи бързо и лесно благодарение на многофункционалния ротационен превключвател.

Новите багери от серия ZX-7 предлагат цялостна гледка от кабината към обекта за постигане на по-голяма безопасност при работа. Отличната видимост е допълнително подсигурена чрез специална системата от камери, показваща на дисплея изображение тип „птичи поглед“ с обхват 270°. При ZX225US-7 и ZX225USR-7 видимостта е допълнително подобрена в посока напред заради по-ниско разположената делителна рамка между горния и долния сегмент на прозореца, както и наляво - заради преместването по-назад на централната колона.

Системите на Hitachi за дистанционен мониторинг - Owner’s Site и ConSite, изпращат ежедневно оперативна информация чрез сателитна или GPRS-връзка от багера към платформата Global e-Service. ConSite обобщава информацията в ежемесечен и-мейл, а приложението ConSite Pocket алармира в реално време за всички възможни проблеми.

Качеството на двигателното и хидравличното масло се следи постоянно чрез уникална иновативна система на Hitachi. Тя разполага с два сензора за масло, a събраните данни от тях се изпращат ежедневно към Global e-Service. По този начин се намалява обемът на необходимата поддръжка и непланираните престои, а собствениците имат сигурност и спокойствие за състоянието на своите багери.ЗЕТ И ЕМ ПРАЙВИТ КО

София 1000, ул. Ангел Кънчев 5
тел.:02/ 9888657