ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XV, брой 5, 2021

Doosan вдига завесата пред новото поколение колесни багери DX140W-7 и DX160W-7 

Doosan вдига завесата пред новото поколение колесни багери DX140W-7 и DX160W-7 

Doosan Infracore Europe въвежда на пазара нови колесни багери в класа 16-17 т, оборудвани с дизелови двигатели по екологичните норми на Етап V на ЕС. Дебютиращите модели от седма серия предлагат значително по-голяма работоспособност във всяко едно отношение в сравнение с машините от предходното поколение. Те съчетават нови системи и функции, подпомагащи оператора, повече комфорт в кабината, както и по-висока производителност при работа с хидравличен прикачен инвентар.

Сред новостите при DX140W-7 и DX160W-7 веднага прави впечатление новата система Auto Digging Brake (стандартно оборудване), която автоматично задейства спирачната уредба при понижаване на скоростта на придвижване до 0 км/ч, без да е необходимо операторът да натиска спирачния педал. Багеристът може да активира или да деактивира тази функция чрез натискане на бутон от панела за управление. При натискане на педала за газта Auto Digging Brake се изключва.

Забележителна е и новата опция Joystick Steering, позволяваща на оператора да направи завой чрез джойстик - без да използва кормилото. Системата функционира само по време на работа с багера (копаене или др.) при скорост на придвижване не повече от 20 км/ч.

И двата модела се захранват от дизелов двигател Doosan DL6 с мощност 137 к. с. при 2000 об./мин. Строгите екологични норми на Етап V се постигат чрез комбинация от селективна каталитична редукция (SCR) с AdBlue, филтър за частици (DPF) и дизелов окислителен катализатор (DOC). Рециркулация на отработили газове (EGR) не се прилага, което оптимизира разхода на гориво. DPF-ът не изисква поддръжка в рамките на 8000 моточаса. Икономичната работа на дизеловия агрегат се допълва от новия хидравличен разпределите за постигане на още по-висока горивна ефективност.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини