ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XV, брой 5, 2021

Ново поколение мини багери САТ

Ново поколение мини багери САТ

Днес цялата гама мини багери произвеждани от Caterpillar е от новата серия. Всички машини се произвеждат с идентична напълно изолирана кабина осигуряваща ненадминат комфорт, лекота при работа и максимална видимост. Отличната ергономичност гарантира, че всички органи за управление могат лесно да бъдат достигнати от оператора. Всички модели мини багери са оборудвани стандартно с цветен LCD монитор, от които лесно се управляват основните функции на машината. Стандартно машините от новата серия се доставят с еднопосочна и двупосочна линия за допълнителни хидравлични прикачки, автоматичен двускоростен режим на придвижване и автоматично регулиране на оборотите на двигателя. Може да се вгради заводски климатик, AM/FM радио с Bluetooth функционалност, хидравличен бързосменник и LED светлини.

За първи път в индустрията при новата серия мини багери САТ управлението на хода и посоката на машината може да се осъществи посредством джойстиците. По този начин се елиминират и може изобщо да не се поръчат добре познатите ни патерици традиционно служещи за управлението на хода на мини багерите. За първи път скоростта на придвижване на машината може да се фиксира от оператора с едно натискане на бутона.

При всички модели мини багери от новата серия на САТ много лесно от монитора може да се модулира хидравличния поток и да се променя бързината и прецизността на стрелата, носача и кофата. По този начин всеки оператор може да си „програмира“ машината с най-подходящия режим за управление според работата която извършва. Всички изброени нововъведения при мини багерите САТ водят до 20% по-висока производителност.

Значително намаление има и при разходите за поддръжка и сервиз поради използването на множество идентични части и удължени интервали на обслужване. Сервизопригодността е подобрена чрез използването на шарнирно повдигаща се кабина и улеснен достъп до сервизните центрове.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини