ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XV, брой 5, 2021

Готови сме да отговорим на предизвикателствата

Станимир Станев, търговски директор в Елтрак България

Готови сме да отговорим на предизвикателствата

Г-н Станев, с какво се отличава новата серия комбинирани багер-товарачи Cat?
Премиерата на новата серия комбинирани багер товарачи CAT в България се състоя през месец юни. Новата серия комбинирани багер-товарачи се състои от моделите 428, 432, 434 и 444, които успешно заменят и надграждат много добре познатите в България представители на предходната F2 серия: 427F2, 428F2, 432F2, 434F2 и 444F2. Машините от новата серия се задвижват от двигател САТ С3.6, покриващ стандарт EU Stage V посредством катализатор за селективна каталитична редукция /SCR/, филтър за твърди частици /DPF/ и оксидиращ катализатор /DOC/. Новата серия комбинирани багер-товарачи САТ са с 10% по-нисък разход на гориво спрямо предишната F2 серия.

Всички модели от новата серия се произвеждат стандартно със задвижване 4х4 и заключване на задния диференциал, осигуряващи ненадмината проходимост в пресечени и кални терени. Нова „powershift“ трансмисия е опция при моделите 428 и 434 и стандарт при 432. Напълно автоматичната трансмисия е стандарт при 444 и опция при всички останали модели. При всички модели от новата серия комбинирани багер-товарачи хидравличния поток към работните приспособления, монтирани на багерното устройство е регулируем, което осигурява възможност за работа при максимална производителност. За улеснение на нашите лоялни клиенти кофите и прикачките са напълно съвместими с предходните модели комбинирани багер-товарачи САТ. За първи път при комбинираните багер-товарачи CАТ се съчетават добре познатите механични бутони с цветен дисплей показващ основните работни параметри на машината. Операторите имат възможност лесно да променят основните характеристики на машините, като режим на работа, параметри на хидравличната система и типа на управление на джойстиците. За да покрием възможно най-широк кръг клиенти при новата серия комбинирани-багер товарачи управлението на багерното устройство се предлага в три варианта. При модели 428 и 434 освен стандартното механично управление на багерното устройство се предлага опцията за управление посредством джойстици с ниско пилотно налягане идентични с използваните при F2 серията. При моделите 432 и 444 стандартно управлението на багерното устройство и товарачната кофа се извършва посредством нов тип електрически джойстици, монтирани за седалката на оператора, осигуряващи ненадминат комфорт и прецизност при работа. При споменатите два модела машини, управлението на багерното устройство и товарачната кофа, се извършва със същите джойстици посредством завъртането на седалката. Единствено при комбинираните багер-товарачи САТ 432 и 444 при необходимост от допълнителна видимост, управлението на машината може да се осъществи и при странично позиционирана седалка. Новата серия комбинирани багер-товарачи САТ е създадена, за да удовлетвори специфичните нужди на всеки тип клиент, като запази добре познатите за бранда комфорт и надеждност. Елтрак България разполага с постоянна наличност от машини на склад.

Какво е Вашето виждане за развитието на пазара на строи­телна техника?
Според мен ни очаква една много предизвикателна година. Глобално всички производители страдат от нарушените вериги за доставки и повишените цени на транспорта от една страна и от драстичното увеличаване на цените на суровините от друга страна. В тази ситуация повишаването на цените на произвежданите продукти е неизбежно. Заради забавените срокове на производство се налага дългосрочно планиране на продажбите, което в България за съжаление е много трудно осъществимо. Въпреки несигурността, ние сме уверени, че в България ще продължи да се отварят нови производства, както и да се строи и обновява цялата съпътстваща промишлена и жилищна инфраструктура. За да отговорим адекватно на всички моментни потребности на нашите клиенти, Елтрак България предлага освен нови машини, сертифицирани употребявани машини и машини под наем.