ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XVIII, брой 2, 2024

БалБок Инженеринг представи своята Мобилна химическа лаборатория

На 9 декември 2015 г. БалБок Инженеринг официално представи своята Мобилна химическа лаборатория по проект "Еко-иновативна система за управление на отпадъци с неизвестен състав и произход в България", в залата на автомобилен шоу-рум Пежо в София.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Правителството на Норвегия чрез Норвежкия Финансов Механизъм 2009-2014 в рамките на Програмна област BG 10 "Иновации в зелената индустрия".
Мобилната химическа лаборатория е първият постигнат резултат по проекта. Останалите дейности са: разработване на Наръчник за идентифициране на отпадъци и обзавеждане и оборудване на Централна химическа лаборатория в Стара Загора, както и разработване и внедряване на информационна система за отпадъци.
Програмата на събитието включваше представяне на Проект "Еко-иновативна система за управление на отпадъци с неизвестен състав и произход в България" от г-жа Ралица Ангелова - ръководител на проекта и на мобилната химическа лаборатория и нейното оборудване. Д-р Лилия Желязкова, изпълнителен директор на БалБок Инженеринг, официално получи ключовете на мобилната лаборатория. На събитието присъства г-жа Венцеслава Янчовска, ръководител програма "Иновация Норвегия", както и представители на различни държавни институции, посолства, екологични сдружения, фирми и медии.