ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XVIII, брой 2, 2024

Приключи изграждането на канализация в три квартала на Хисаря

Завърши проектът за изграждането на битова и дъждовна канализация в три квартала на Хисаря. В рамките на проекта е извършена и реконструкция и подмяна на водопроводната мрежа в кварталите Момина баня, Веригово и Миромир. Приключването на проекта беше отбелязано с церемония в края на изминалата година, в която взеха участие кметът на Хисаря инж. Пенка Ганева, ръководителят на проекта и заместник-кмет Асен Сурчев, представители на Министерството на околната среда и водите и на ръководството на фирмата изпълнител на СМР - Обединение ГБС-Хисаря.
Специални благодарности към всички, ангажирани с работата по проекта, отправи и кметът на града - инж. Пенка Ганева. Тя подчерта, че жителите на трите квартала очакват този ден вече 20 години, а сега, Хисаря е едно от малкото населени места, които имат напълно пречистени отпадъчни води.
В рамките на проекта са изпълнени 27 583,4 метра канализационни системи, 1 507 сградни отклонения, 898 улични оттоци и 596 улични разширения. При изпълнението са реализирани 11 229 метра от водопроводната мрежа, 71 противопожарни хидранта, 180 спирателни крана и 757 тротоарни спирателни крана.
Общата стойност на проекта, осъществен с европейско финансиране, е малко над 31,5 млн. лв.